In dit artikel nemen we jou mee op een avontuurlijke reis van België naar Zwitserland en Italië, bestemmingen waar we ons hart aan verloren! Als reisblog met een focus op gezinsvriendelijke avonturen, delen we onze ervaringen met accommodaties op de route naar Zwitserland en Italië die zijn afgestemd op gezinnen.

Lees verder en ontdek de tussenstops die door ons getest en goedgekeurd werden!

8 tussenstops onderweg naar Zwitserland en Italië

Novotel Mulhouse Bâle Fribourg (Mulhouse)

In juli 2020 verbleven we op weg naar Zwitserland in Novotel Mulhouse Bâle Fribourg, dicht bij de Duitse en Zwitserse grens. De accommodatie ligt op minder dan 5 minuten rijden van de snelweg A36 en op 45 km van het pretpark Europapark.

De grootste troeven voor een tussenstop? Gratis parkeergelegenheid op het terrein, familiekamers, het buitenzwembad en het restaurant!

Prijs 2volw & 2kdn: 1 Standaard kamer met slaapbank: 136inclusief ontbijt (gebaseerd op 1 nacht van 19 tot 20juli ’24)

The POINT (Straatsburg)

Op de terugweg van Zwitserland naar België verbleven we in juli 2020 een nachtje in het Deluxe appartement van The POINT, op 300 meter van de kathedraal van Straatsburg en Petite France. We kwamen er last minute terecht nadat een ander verblijf geannuleerd werd.

Alle units beschikken over airconditioning, een privébadkamer met douche en een uitgeruste keuken. Hou er rekening mee dat er geen lift is en je een paar steile trappen op moet om de bovenverdieping te bereiken. Het uitzicht over de Place Kleber maakt dat ruimschoots goed!

Openbaar parkeren is mogelijk in de buurt van de accommodatie. Vooraf reserveren is noodzakelijk (30€/dag).

Prijs voor 2volw & 2kdn: Maisonette/Duplex Appartement: 285€ (gebaseerd op 1 nacht van 19 tot 20juli ’24)

B&B Hotel Stuttgart-Vaihingen (Stuttgart)

In juli 2021 kozen we ervoor om via Duitsland naar Zwitserland te rijden. Het gezinsvriendelijke B&B Hotel Stuttgart-Vaihingen ligt op 5minuten rijden van de snelweg A8 en biedt kamers met airconditioning. Er is eveneens een ontbijtbuffet beschikbaar.

Privé parkeren bij de accomodatie is beschikbaar tegen een toeslag (6€/dag). Reserveren is niet mogelijk.

PS: Het B&B Hotel in Orléans is dan weer absoluut GEEN aanrader!

Prijs voor 2volw & 2kdn: Familiekamer: 119€ – Ontbijt 10,50pp. (gebaseerd op 1 nacht van 19 tot 20juli ’24)

Mercure Hotel Stuttgart Airport Messe (Stuttgart)

Dit 4-sterrenhotel ligt ten zuiden van Stuttgart, op 5 km van de luchthaven. Het biedt moderne kamers, een restaurant en privéparkeergelegenheid (15€ per dag, reserveren is niet mogelijk). Het Mercure Hotel Stuttgart Airport Messe verzorgt iedere ochtend een fantastisch ontbijtbuffet.

Prijs voor 2volw & 2kdn: Standaard kamer: 125inclusief ontbijt (gebaseerd op 1 nacht van 19 tot 20juli ’24)

Ibis Styles Colmar Nord (Colmar)

Om in juli 2022 naar Zwitserland te gaan, planden we een overnachting in het Ibis Styles Colmar Nord, dichtbij de snelweg A35.

De familiekamers, het buitenzwembad, de speeltuin en de gratis parking maken van dit hotel een gezinsvriendelijke tussenstop!

Prijs voor 2volw & 2kdn: Familiekamer: 214€ inclusief ontbijt (gebaseerd op 1 nacht van 19 tot 20juli ’24)

Mon cocon bressan (Saint-Julien-sur-Reyssouze)

Toen we in april ’23 onderweg waren om te gaan skiën in Italië, hielden we een nachtje halt bij de Airbnb Mon cocon bressan. De buitenkant van het verblijf kon toen nog wat extra zorg gebruiken maar het appartement zelf was prima in orde! Een spotgoedkoop adresje!

Prijs voor 2volw & 2kdn: 70€ (gebaseerd op 1 nacht van 5 tot 6 april ’24)

Gîte le grand chacel (Sourcieux-Les-Mines)

Voor onze skivakantie in Italië van dit jaar hielden we op de heenrit halt bij Gîte le grand chacel.

De vakantiewoning met airconditioning heeft 1 slaapkamer, een woonkamer met zetelbed voor 2 personen, een volledig uitgeruste keuken en een badkamer met douche. Je kan er gratis parkeren naast het huis, het ontbijt kost je 9€ pp. Ook voor de warme ontvangst van de gastvrouw én het buitenzwembad (dat in april nog niet geopend was), gaan we sowieso nog een keertje terug!

Prijs voor 2volw & 2kdn: 107,14€ (gebaseerd op 1 nacht van 30 tot 31 maart ’24)

Gîtes de la chapelle – l’hirondelle (Gigny-Sur-Saône)

Op de terugweg vanuit Italië kwamen we eerder last minute bij l’hirondelle van Gîtes de la chapelle terecht, een smaakvol ingericht appartement met 1 slaapkamer in een pittoresk dorpje. Ook deze tussenstop is voor herhaling vatbaar!

Prijs voor 2volw & 2kdn: 94,86€ (gebaseerd op 1 nacht van 6 tot 7 april ’24)

Deze gezinsvriendelijke accomodaties zorgen ongetwijfeld voor een ontspannen aankomst op je vakantiebestemming! Ik vulde deze lijst aan met verblijven die nog niet door ons getest en goedgekeurd werden maar zeer goede reviews kregen: Ontdek de beste tussenstops!

Eens ter plaatse, vind je hier inspiratie om in Zwitserland op ontdekking te gaan met kinderen. Overweeg je een skivakantie in Italië: het verslagje van onze reis met Flowtrack Family zal jou ongetwijfeld overtuigen!

Dit artikel bevat affiliate links.

Lees ook: