Route: Café Am Neuen See – Markthalle Neun – Street Art in Kreuzberg

Ook de vierde dag van onze citytrip met de kinderen in Berlijn gaat van start met een lekker ontbijt in ons hotel (Meininger Hotel Tiergarten). Nadat we de eerste drie dagen in het hartje van de stad doorbrachten, hebben we vandaag nood aan rust… Die vinden we bij ‘Café Am Neuen See’ (Lichtensteinallee 2, 10787 Berlijn), een prachtige plek temidden van de natuur. We houden er een gezellige picknick aan de rand van het meer van Neuen. Je kan er ook genieten van een lekker ontbijt in het landhuis of proeven van de regionale specialiteiten in de biertuin: zelfgemaakte pretzels, steenovenpizza,… Ten slotte kan je vanaf april een bootje huren om wat rond te dobberen op het meer!

Café Am Neuen See - Citytrip met de kinderen in Berlijn
Café Am Neuen See
Noa geniet van het winters zonnetje - Citytrip met de kinderen in Berlijn
Noa ♡
Billie ♡
Noa & Billie drinken thee om wat op te warmen.
Noa & Billie ♡

Next stop: de overdekte markt ‘Markthalle Neun’ (Eisenbahnstraße 42/43, 10997 Berlijn). Je vindt er elke weekdag en op zaterdag een traditionele markt die op donderdag plaats ruimt voor de ‘Street Food Thursday’. Terwijl je geniet van de lekkerste gerechten, kunnen de kinderen zich uitleven in een zandbak met houten speelgoed. Kruip ook zeker is met z’n allen in de ‘Photoautomat’ die er staat en laat ook de biologische ijsjes van ‘Rosa Canina’ niet aan jou voorbijgaan. Mijn favoriet: karamel met zeezout!

Markthalle Neun - Citytrip met de kinderen in Berlijn
Markthalle Neun
Noa & Billie spelen in de zandbak van Markthalle Neun
De zandbak in het midden van de Markthalle.
Noa & Billie eten een ijsje - Citytrip met de kinderen in Berlijn
Ice, Ice baby ♡

Ter afronding van de laatste dag van onze citytrip met de kinderen in Berlijn, maken we een zelf samengestelde ‘Street Art’ wandeling in Kreuzberg. Noa en Billie gaan heel enthousiast op zoek naar het gele mannetje, de astronaut,… Zonder het goed en wel te beseffen, struinen we een paar uur later nog door de kleurrijke straten van deze buurt. Als we ’s avonds in ons hotel aankomen, is Billie – die in slaap viel in de buggy- niet meer wakker te krijgen… We besluiten dan maar ne goeie vettige kebab af te halen, de valiezen in te pakken en onder de wol te kruipen voor onze vlucht die morgenochtend zéér vroeg vertrekt.

Street Art - Yellow Man
Yellow Man
Street Art - De Astronaut - Citytrip met de kinderen in Berlijn
De Astronaut ♡

Berlijn met kinderen? Doen! Maar… wees goed voorbereid! Eén van de vragen die Noa en Billie ons het vaakst stelden, was: ‘Wat gaan we nu doen?’. En ik was op die momenten zoooo blij mijn huiswerk gemaakt te hebben!.

Het verslag van de eerste drie dagen van onze citytrip met de kinderen in Berlijn vind je hier: https://exploretheworldwithkids.be/?p=219 , https://exploretheworldwithkids.be/?p=260 en https://exploretheworldwithkids.be/?p=311

Elk van de dagroutes met bijhorende adressen zijn in een handig overzicht gebundeld: https://exploretheworldwithkids.be/?p=450

Lees ook: