Nadat we deze zomer tien dagen met de kinderen op Intersoc vakantie gingen naar Flims, reden we voor de laatste week van onze gezinsreis door naar ‘Les Pays de la Loire’ in het Westen van Frankrijk. In dit artikel geven we concrete tips voor kindvriendelijke activiteiten, restaurantjes en overnachtingen in en rond Pornic in het departement Loire-Atlantique.

Must Do with kids

Planète Sauvage

Billie die tijdens onze vakantie in de Loire voor een bord met illustratie van de wandelroute staat in Planète Sauvage.

Website: https://www.planetesauvage.com/

Adres: La Chevalerie, 44710 Port-Saint-Père

Openingsuren: https://www.planetesauvage.com/calendrier-horaires-douverture

Prijs:

Inkom: Volwassene: 27,50€ (juli/ augustus) – 26,90€ (laagseizoen), Kind (3-12jaar): 21€

Raid 4×4 (2u): vanaf 7,50€ (kind) en 10,50€ (volwassene) bovenop de inkom.


Het wordt stilaan een gewoonte om op vakantie een bezoekje te brengen aan het plaatselijk dierenpark. Planète Sauvage, het grootste safaripark van Frankrijk, heeft zowel vier ‘werelden’ die je te voet kan ontdekken als een indrukwekkende safariroute die je met je eigen wagen kan afleggen. Kies je ervoor om met een gids in een 4×4 op stap te gaan, dan krijg je niet alleen een boeiende uitleg over de dieren (en français 😉 ) maar wordt je er ook zo dichtbij gebracht dat je oog in oog komt te staan met giraffen, zebra’s, olifanten,…

Wil je er écht een onvergetelijke ervaring van maken?

Naast de mogelijkheid om voor één dag dierenverzorger te worden (vanaf 7jaar), de dolfijnen te ontmoeten en als VIP op safari te gaan, kan je ook overnachten in Planète Sauvage! Wij verbleven in één van de adembenemende Savannah Lodges maar je kan er ook voor kiezen om in een avontuurlijke safaritent of yurt te slapen.

Escapade Nature

Website: https://www.escapade-nature.com/

Adres: Rue de la Morinière, Port de la Morinière, 44710 Port-Saint-Père

Openingsuren:

  • Juli en augustus :
    • elke dag van 10u- 19u
    • Nocturne op donderdag tot 22u

Prijs: Electrisch bootje: vanaf 50€/uur.

Het startpunt van ons boottochtje op de rivier l'Achenau tijdens onze vakantie in de Loire.


Tijdens onze vakantie in Pornic, huurden we bij ‘Escapade Nature’ een electrisch bootje om de rivier L’ Acheneau af te varen. Gezien je daarvoor geen vaarbewijs nodig hebt, ontpopten Noa en Billie zich tot echte kapiteins!

Het voordeel van het minder mooie – maar gelukkig droge – weer? In het 1,5uur dat we op het water doorbrachten, kwamen we niemand anders tegen. We genoten van de rust en de reigers… die waren echt o-ve-ral rondom ons te spotten!

De dronebeelden van ons boottochtje kan je hier terugvinden.

L’ Atelier Saint-Michel

De voorgevel met logo van l'Atelier St Michel dat we bezochten tijdens onze vakantie in de Loire.

Website: https://www.atelierstmichel.fr/

Adres: Rue du Chevecier 8, 44730 Saint-Michel-Chef-Chef

Openingsuren:

Winkel: Elke dag (behalve zondag): 9u30 – 19u30

Café: 9u30 – 19u


Ben jij ook zo’n zoetebek ?

Dan zou ik dit adresje bovenaan jouw verlanglijst plaatsen: L’ Atelier Saint-Michel staat namelijk gelijk aan 220m² cookie heaven! We sloegen er onze voorraad in en namen voor de thuisblijvers verschillende soorten van de ‘Galletes Saint-Michel’ mee. Héél misschien waren die al op voordat we ze konden afgeven, oeps 🙂 ! Mijn favoriet: la grande galette Saint Michel au sel de Guérande !

In het café naast de winkel kan je niet alleen iets drinken: je kan er ook madeleintjes proeven die recht uit de oven komen…

Plage du Lancastria

Noa en Billie die tijdens onze vakantie in de Loire schelpen rapen op het strand van Lancastria.

Website: https://www.pornic.com/plage-du-lancastria.html

Adres: Chemin du Lancastria, 44760 Les Moutiers en Retz


We bezochten dit strand op onze laatste dag vakantie in de Loirestreek, net vooraleer opnieuw naar België te vertrekken.

Zo blij dat we nog even de tijd namen om uit te waaien in dit beschermd natuurgebied met zijn typische vissershutjes! Noa en Billie hebben de benen van onder hun lijf gelopen in de duinen en er gingen een paar mooie schelpen mee als souvenir!

Must Eat with kids

L’ Ana’gram

Website: https://www.restaurantlanagram.com/

Adres: Quai Leray 70, 44210 Pornic

Het menu op de onderlegger van het restaurant L'Anagram waar we tijdens onze vakantie in de Loirestreek gingen lunchen.

L’ Ana’gram is recht tegenover het kasteel van Pornic gelegen en biedt een prachtig uitzicht op de oude haven. Voor amper 35€ pp. kan je er genieten van een kraakvers, verfijnd driegangenmenu in een gezellig kader! Noa en Billie konden hun buikskes dan weer vullen met het aangepaste kindermenu (12,90€). Je bezoek aan L’ Ana’gram afronden doe je met een ovenvers madeleintje dat je wordt aangeboden bij de koffie!

De vriendelijkheid van de gastvrouw Claire en haar team maakte voor ons – bovenop het lekkere eten en het mooie uitzicht – het verschil. Noa voelde zich niet goed toen we er aankwamen en viel als een blok in slaap nadat ze haar eten bestelde. Haar menu werd met veel zorg ingepakt en ze kreeg zelf een assortimentje desserts mee voor als ze zich later die dag beter voelde.

La Crêperie de la Source

Het logo op de voorgevel van het restaurant La creperie de la source waar Noa bij staat. We gingen er dineren tijdens onze vakantie in de Loire.

Website: https://www.pornic.com/creperie-de-la-source.html

Adres: Rue de la Source, Plage de la Source, 44210 Pornic


Pannenkoeken in alle geuren en kleuren, daarvoor moet je bij La Crêperie de la Source zijn. Dat het Billie heeft gesmaakt… dat werd duidelijk toen ze na een pannekoek met confituur als hoofdgerecht nog één bijbestelde als dessert 😉 !

Ook op deze plek wordt je op het panoramisch terras getrakteerd op een prachtig uitzicht.

Must Sleep with kids

Savannah Lodge – Planète Sauvage

Website: https://www.planetesauvage.com/lodges-savannah

Adres: La Chevalerie, 44710 Port-Saint-Père

Billie die met een verrekijker kijkt naar de giraf die voor het terras van de Savannah Lodge in Planete Sauvage eet. We brachten er een nachtje door tijdens onze vakantie in de Loirestreek.

Nadat we een leuke dag doorbrachten in het safaripark Planète Sauvage, werden we voor een nachtje ondergedompeld in de magie van deze smaakvol ingerichte lodge met zicht op de savanne!

Van op het overdekte terras konden we de dieren van dichtbij gadeslaan. Het moment waarop de giraffen gevoederd werden en voor ons terras kwamen eten was er ééntje dat we als gezin voor altijd gaan koesteren, boordevol emoties en liefde. Dit was echt een onvergetelijke ervaring die eigenlijk niet onder woorden te brengen valt!

Le Moulin des Tréans

Noa & Billie voor de Yourte Nature van Le Moulin des Tréans waar we een nachtje doorbrachten tijdens onze vakantie in de Loire.

Website: https://www.lemoulindestreans.fr/

Adres: Chemin du Moulin des Tréans 6, 44760 Les Moutiers-en-Retz


Een tweede ‘logement insolite’ die we warm kunnen aanbevelen voor een vakantie in de Loire is Le Moulin des Tréans.

We verbleven er in La Yourte Nature die – gezien er al een ander gezin verbleef in La Yourte aux fruits – met een extra tweepersoonsbed werd omgetoverd tot gezinsyurt.

Ik kon mijn ogen niet geloven: onze yurt was zooooo mooi ingericht én er stond zelfs een hemelbed en vrijstaand bad in! Op en top luxe in een domein met een hoog sprookjesgehalte. En dan heb ik het nog niet gehad over het overheerlijke ontbijt met huisgemaakte producten waar de sympathieke eigenaars Yves en Corinne je op je wenken bedienen en ervoor zorgen dat je niets tekort komt!

Zoals je doorheen dit artikel hebt kunnen merken, valt er in en rond Pornic héél wat te beleven als je op vakantie bent met kinderen in de Loirestreek! Wil je een vervolg breien aan bovenstaande verblijven? Dan vind je hier alvast een overzichtje van accomodaties in le Pays de la Loire.

Ook Chantilly in La Douce France is een bezoekje waard! Onze tips voor een gezinsreis naar een andere bestemming vind je op: https://exploretheworldwithkids.be/category/explore-world/

Lees ook: