Route: Café Pförtner – MACHmit! Museum – Zoologischer Garten – Bikini Berlin

De tweede dag van onze citytrip naar Berlijn staat volledig in het teken van kindvriendelijke activiteiten en gaat van start met een lekker ontbijt in…een bus! Het openbaar vervoer brengt ons naar een eerder verlaten wijk van Berlijn waarin we op zoek gaan naar ‘Café Pförtner’ (Uferstraße 8, 13357 Berlijn). Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij het binnenkomen eventjes overweeg om rechtsomkeer te maken… Het verlaten, donkere en verouderde interieur boezemen mij namelijk weinig vertrouwen in! We worden ontvangen door een vriendelijke dame achter de toog en mogen plaatsnemen in de oude bus die aan de achterkant van het restaurant is neergezet. Noa en Billie vinden het fantastisch, kruipen achter het stuur en wanen zich echte buschauffeurs! En tegen alle verwachtingen in, genieten we in alle rust van een in keuze beperkt maar kraakvers ontbijt. En dat in een zeer uniek kader!

Citytrip naar Berlijn - Café Pförtner
Dé bus van Café Pförtner
Café Pförtner
Onze ontbijtplek
Citytrip naar Berlijn - Café Pförtner
Chauffeur Noa ♡

Met volle buiken, vertrekken we richting het ‘MACHmit! Museum für Kinder’ in de wijk Prenzlauer Berg. Bryan en ikzelf zijn in het bezit van een Berlin Welcome Card (www.berlin-welcomecard.de), waarmee wij maar ook de meisjes vrij gebruik maken van het openbaar vervoer in Berlijn. Deze kaart geeft daarbovenop kortingen op een 200-tal attracties, waaronder 28% op de toegangsprijs voor dit kindermuseum.

Het MACHmit Museum (Senefelderstraße 5, 10437 Berlijn) herbergt in een voormalige kerk waarin kinderen vanaf de leeftijd van ongeveer 3 jaar op ontdekking kunnen gaan. Op de benedenverdieping, die je enkel zonder schoenen mag betreden, lopen Noa en Billie van het spiegelhuis naar de bosapotheek om zich ten slotte uit te leven in de sneeuwcabine. De bovenverdieping is dan weer een echt knutselparadijs! De meisjes kloppen nagels in houten blokjes, zagen wieltjes van een dikke tak en blinken van trots bij het tonen van hun zelfgemaakte, houten auto! Ter afronding van ons museumbezoek nemen we plaats in het familiecafé van waaruit we zicht hebben op het houten parcours dat Noa en Billie met volle overgave beklimmen. Ontsnap je liever even aan de drukte dan kan je rechts van het museum terecht bij Cookies&co voor een gezonde lunch!

MACHmit! Museum für Kinder
MACHmit! Museum für Kinder
Citytrip naar Berlijn - Waldapotheke
De Waldapotheke/ Bosapotheek
MACHmit! Museum

Berlijn telt twee dierentuinen: Tierpark Friedrichsfelde & Zoologischer Garten (Hardenbergplatz 8, 10787 Berlijn). Op voorhand geraakte ik er maar niet uit dewelke mijn voorkeur droeg en dus kiezen we in functie van onze dagplanning voor de laatstvermelde. We nemen een foto voor de imposante ingang, kopen onze toegangsticketjes en wandelen de dierentuin binnen. Billie is onderweg in de buggy in slaap gevallen en zal dus maar een klein deeltje van ons bezoek kunnen meepikken. Mijn eerste indruk? Vergane glorie! Maar… ik moet die mening al snel herzien. Ondanks de vele herstelwerken die aan de gang zijn en een aantal lege dierenverblijven, geniet Noa zienderogen van de nijlpaardjes die haar lijken te begroeten. Eens Billie wakker is zijn ze beiden onder de indruk van de panda’s, flamingo’s en alle mogelijke soorten vogels en apen.

Citytrip naar Berlijn - Zoologischer Garten
Ingang van Zoologischer Garten
Zoologischer Garten - Nijlpaard
Citytrip naar Berlijn - Zoologischer Garten - Apen
Billie ♡

Op wandelafstand van de Zoologischer Garten vind je het winkelcentrum Bikini Berlin (Budapester Straße 38-50, 10787 Berlijn). Het bovenste verdiep ervan biedt een mooi uitzicht op het apenverblijf van de dierentuin. Daar klinken we met de meisjes op een geslaagde tweede dag van onze citytrip naar Berlijn! Afsluiten doen we in de Kentucky Fried Chicken aan de overkant van de straat. Niks ‘Fancy Schmancy’ maar de meisjes zijn er dolgelukkig mee!

Ben je benieuwd naar hoe dag 1 van onze citytrip naar Berlijn verliep? Neem dan zeker een kijkje op https://exploretheworldwithkids.be/?p=219

Lees ook: