Het plannen van een daguitstap tijdens de winter kan soms een uitdaging zijn. Gelukkig hoef je niet ver van huis te gaan om te genieten van leuke plekjes en quality time met je gezin. Noord-Brabant, net over de Belgische grens, biedt de ideale bestemming!

Daguitstap 1: De Winter Efteling

Het was maar liefst 4 jaar geleden dat we een daguitstap maakten naar de Efteling, een betoverend attractiepark!

Deze winter besloten we opnieuw naar Noord-Brabant te trekken en de Winter Efteling te ontdekken. Dit magische evenement loopt nog tot en met 4 februari 2024.

Daguitstap Efteling

Tijdens onze daguitstap genoten we van alle klassiekers: een ontmoeting met het bijzondere Volk van Laaf in de Monorail, een bezoek aan het Paleis der Fantasie Symbolica, een boottochtje op de Gondoletta, en een betoverende vlucht langs elfen en trollen in onze favoriete attractie, Droomvlucht!

’s Avonds klommen we naar de top van de Pagode, een zwevende tempel op 45 meter hoogte, en genoten we van een adembenemend uitzicht over de Warme Winter Weide. Eénmaal terug beneden warmden we ons op bij de Vreugdevuren, genoten we van muzikale shows en smulden we van winterse lekkernijen. Gezellig!

We sloten onze daguitstap af met een bezoek aan het betoverende Sprookjesbos en de indrukwekkende watershow Aquanura.

Een leuke samenvatting vind je terug in deze Reel!

Daguitstap 2: Beekse Bergen – Light Safari

Het was ook 5jaar geleden dat we op avontuur gingen in de wereld van de Beekse Bergen! We bleven er toen overnachten in het Safari Resort. Deze keer kozen we ervoor om een dagje ‘op safari’ te gaan.

♡ Wandelsafari

Onze ontdekkingsreis begon met een wandeling langs de giraffen, neushoorns en de schattigste rode panda’s! De speeltuinen, avontuurlijke routes en dierenweetjes onderweg zorgden voor enthousiasme bij onze meisjes. Billie was vooral onder de indruk toen ze ontdekte dat olifantenkalfjes wel 10 liter melk per dag drinken!

♡ Autosafari

Terwijl we ons even opwarmden in de auto, reden we door een uitgestrekt natuurgebied en kwamen we oog in oog te staan met een verscheidenheid aan wilde dieren!

Een tip: maak gebruik van de gratis audiotour in de Beekse Bergen-app, waar een virtuele ranger je alles vertelt over de dieren die je onderweg tegenkomt.

♡ Light Safari

Tot en met 25 februari 2024 kun je tijdens de eerste editie van Light Safari in de Beekse Bergen genieten van de magie van het licht. Terwijl de dieren zich terugtrekken naar hun schuilplaats voor de nacht, komt er langs de wandelsafari een prachtige regenboog van lichtgevende dieren, bloemen en planten tot leven. Een betoverende ervaring die je niet wilt missen! 

In deze Reel vertellen Noa & Billie hoe ze ons uitstapje beleefd hebben!

Opgelet: De toegang tot de Light Safari is niet inbegrepen in de tickets voor de Beekse Bergen! Je kan deze dus ook perfect combineren met een andere daguitstap in Noord-Brabant.

Wil je toch graag een weekendje weg in Nederland? Papier… Euhm inspiratie hier ;)!

Dit Blogartikel kwam tot stand in samenwerking met Visit Brabant.

Lees ook: