In januari 2019 werden we omvergeblazen door de schoonheid van Gran Canaria. Al snel besloten we om de eindejaarsperiode van datzelfde jaar op één van de andere Canarische eilanden, namelijk Lanzarote door te brengen. Op 24 december begonnen we aan wat een onvergetelijke, zonovergoten reis naar de maan zou worden.

Het contrast tussen de maanlandschappen en de gouden stranden is wat Lanzarote zo uniek maakte voor ons! We verbleven gedurende acht dagen in ‘My Nest Apartments’, een mooi ingericht en goed uitgerust appartement in Nazaret, dicht bij Teguise. Dit centraal gelegen en charmant dorpje vormde een goede uitvalsbasis om het eiland te verkennen met een huurauto. Ik geef jullie graag een praktisch overzicht van de stranden die ons en de kinderen in het bijzonder zijn bijgebleven.

Playa Blanca - Strand in Lanzarote

Deel I – Vamos a la playa!

♡ Playa de Papagayo

Het Zuiden is de droogste regio van Lanzarote en dat betekent zongarantie, ook tijdens de eindejaarsperiode! Waar ooit het rustige vissersdorp Playa Blanca lag, staat nu het ene na het andere – gelukkig laag gebouwde – resort. De stranden zijn er dan ook heel druk bezocht, te druk voor ons…! Het toeristische aan dit gebied liet ons wel toe om er strandspeelgoed te kopen voor Noa en Billie.

Ben je net als wij op zoek naar een rustiger, kindvriendelijk strand in Lanzarote? Dé paradepaardjes, de Papagayostranden, liggen ten Oosten van Playa Blanca en zijn met de auto bereikbaar. Om toegang te krijgen tot het natuurpark ‘Monumento Natural de los Ajaches’ waartoe de stranden behoren, betaal je per wagen amper 3€ inkom (Cash te betalen). Hou er rekening mee dat je vanaf dat punt over een lange onverharde weg moet vooraleer de parkings van de stranden te bereiken. Wij waren tijdens deze ‘bumpy ride’ heel blij dat onze huurauto volledig verzekerd was voor eventuele schade! Vermijd je deze weg en het betalen van inkom liever? Dan kan je je auto parkeren aan het hotel ‘Papagayo Arena’ en van daaruit het pad naar het Zuiden te voet volgen. Ik las dat je kinderen hiervoor best al wat ouder zijn.

Tijdens de wandeling van aan de parking dook in de verte plots ‘Playa de Papagayo’ op. Eens je de steile trap naar beneden hebt getrotseerd (niet buggyproof), kom je terecht op een prachtig strandje dat van de wind beschut is door de rotsen, bestaat uit fijn zand en turquoise water. De stroming is er niet sterk waardoor de kindjes veilig in het water kunnen spelen! Iets minder handig vond ik dat je om naar de WC te gaan of iets te kopen om te eten en drinken telkens opnieuw naar boven moet.

Playa de Papagayo
Playa de Papagayo
Noa op Playa de Papagayo - Strand in Lanzarote
Lieve, kleine Papagayo Noa ♡
Noa & Billie op Playa de Papagayo
Noa op Playa de Papagayo - Strand in Lanzarote
♡ Caleton Blanco

Ten Zuidoosten van Orzola, vind je een zandstrand aan de ‘Caleton Blanco’. Van de stranden in Lanzarote waaraan we een bezoek brachten, was dit naar ons gevoel niet alleen het mooiste maar ook het meest kindvriendelijke. Het strand bestaat namelijk uit verschillende, kleine baaien met helder en ondiep water dat bovendien warmer aanvoelt dan elders!

Een eerste belangrijke tip waarmee je best rekening houdt vooraleer er een plekje uit te kiezen: check de eb en vloed tijden…! Het stuk strand waar wij eerst plaatsnamen, stond voor we het goed en wel beseften volledig onder water. Zo zijn we doorheen de namiddag een paar keer verrast door het razendsnel opkomen van de zee en zijn we telkens met al ons hebben en houden moeten verhuizen… Voorzie daarnaast ook zelf je picknick: dit strand is een pareltje maar wel eentje zonder bar en verhuur van ligstoelen of parasols!  

Caleton Blanco
Billie op Caleton Blanco - Strand in Lanzarote
Billie ♡
Noa & Billie op Caleton Blanco
Caleton Blanco - Strand in Lanzarote
♡ Bajo de los Sables

Het contrast tussen de zwarte lavarotsen en het witte zand is er adembenemend! Dit strand in Lanzarote vormde dan ook het ‘decor’ voor de foto van Noa en Billie waarmee we iedereen de dag na onze vakantie een Gelukkig 2020 toewensten.

In de eindejaarsperiode kan er op het eiland al wel eens een frisse wind opsteken. Hiervoor kan je op een aantal stranden waaronder ‘Bajo de los Sables’ schuilen in één van de halve cirkels gevormd door opgestapelde lavastenen. Ook op dit strand, moet je alles zelf voorzien!

Noa en Billie op Bajo de los Sables
Bajo de los Sables - Strand in Lanzarote
♡ Playa de Famara

‘Playa de Famara’ ligt onder het ruige Famaramassief en is omgeven door duinen en de branding van de Atlantische Oceaan. Een paradijs voor surfers maar door de sterke wind die ons letterlijk zandstraalde, niet bepaald ideaal om er met de kinderen te ‘zonnebaden’. Noa en Billie waren wel erg onder de indruk van de surfers die er de show stalen op de hoge golven!

Noa en Billie op Playa de Famara
Playa de Famara

In Deel II geef ik je graag een overzicht van de uitstappen die we deden met de kinderen: https://exploretheworldwithkids.be/?p=540

Lees ook: