Deel II – Het eiland verkennen!

In het tweede deel neem ik je graag mee op een aantal minder voor de hand liggende maar in de meeste gevallen wel kindvriendelijke uitstappen in Lanzarote. Gedurende de eindejaarsperiode zijn de ’typische attracties’ voor gezinnen zoals waterparken,… gesloten. Je zal het dus over een andere boeg moeten gooien als je het eiland graag met kinderen verkent.

Markt Teguise & Haria

Teguise, ooit de hoofdstad van Lanzarote, toonde ons haar twee kanten. Op weekdagen is het er rustig en krijgt de lokale bevolking gezelschap van dagjesmensen die er in de leukste winkeltjes rondsnuffelen. Mijn favoriet: Lunacaracol Kids dat heel mooie kleding en accessoires voor kinderen van 0-14 jaar verkoopt!

Op zondag barst Teguise uit zijn voegen en komen heel wat vakantiegangers naar de mercadillo (markt) die letterlijk het hele dorp inpalmt. Zorg dat je er vroeg genoeg bent! Toen wij rond 11u huiswaarts keerden, was het echt koppen lopen en geraakte je met de buggy nog moeilijk door de menigte.

Noa en Billie op de Plaza de la Constitucion in Teguise
Plaza de la Constitucion – Teguise
Ik die foto neem van Noa & Billie onder de koepel die toegang geeft tot de Gran Mareta. Kindvriendelijke uitstappen in Lanzarote
Gran Mareta – Teguise
Parochiekerk van Teguise
Winkel voor kinderen: Lunacaracol Kids. Kindvriendelijke uitstappen in Lanzarote

Ben je toch eerder op zoek naar een klein, rustig & authentiek marktje? Dan ben je op zaterdagochtend in Haria op het goede adres!

Markt in Haria
Markt in Haria
Billie in buggy op de markt van Haria. Kindvriendelijke uitstappen in Lanzarote
Billie ♡
Castillo de Santa Barbara

Als je dan toch in Teguise bent, is dit kasteeltje een kort bezoek waard (Inkom: 3€/volw., kinderen gratis)! Noa en Billie vonden het kleine Piratenmuseum dat er in schuilgaat, fantastisch! Het kasteel is gevestigd op de vulkaan ‘Guanapay’. Van op het dak heb je een prachtig uitzicht op het Noorden van Lanzarote. Neem altijd iets warms mee om aan te trekken: toen wij er waren was het 24°C maar waaide er boven toch een heel frisse wind!

Castillo de Santa Barbara - Teguise
Castillo de Santa Barbara – Teguise
Bryan, Noa & Billie die van op het kasteel uitkijken over de rest van het eiland Lanzarote. Kindvriendelijke uitstappen in Lanzarote.
Uitzicht op het Noorden van Lanzarote
Piraat Billie. Kindvriendelijke uitstappen in Lanzarote.
Piraat Billie ♡
Parque Nacional de Timanfaya

Van zodra je het ‘Parque Nacional de Timanfaya’ inrijdt, heb je het gevoel op de maan aanbeland te zijn. De ‘Ruta De Los Vulcanes’ wordt in elke reisgids aangeprezen als hét hoogtepunt van het Nationaal Park. Wij hielden er een dubbel gevoel aan over…

Is de vulkaanroute indrukwekkend? Absoluut! Alleen moet je er het massatoerisme bij nemen. De enige manier om het park met jonge kinderen te bezoeken is namelijk een busrit van 45min. met klassieke muziek op de achtergrond waarbij je niet mag uitstappen voor foto’s.

Van de proefjes die achteraf aantoonden hoe warm de aarde er nog is, waren Noa en Billie wel onder de indruk: stro dat in een scheur in de aarde gegooid wordt en even later in vlammen opgaat, water dat meters diep in pijpen wordt gegoten en met een luide knal verdampt,…

Onze tips?

– Zijn jouw kinderen ouder dan 16 jaar? Kies dan voor een wandeling met gids! (gratis, min.14 dagen op voorhand boeken op www.reservasparquesnacionales.es)

– Kies je toch voor de busrit? Zorg dan ook hier dat je er vroeg genoeg bent! Toen wij er rond 11u vertrokken, stonden er al een 50-tal auto’s aan te schuiven terwijl wij rond 9u vlotjes binnenreden.

De vulkaanroute - krater
De vulkaanroute - krater. Kindvriendelijke uitstappen in Lanzarote.
Gezinsfoto voor het Parque Nacional de Timanfaya.
Vuurproef. Kindvriendelijke uitstappen in Lanzarote.
Mirador del Rio

Het uitzicht van de Mirador del Rio in het uiterste Noorden van Lanzarote is echt a-dembenemend! Van op een kleine 500m hoogte kijk je uit op het kleinere en ongerepte ‘La Graciosa en Alegranza’.

Het is niet toegestaan om het onbewoond eiland Alegranza te bezoeken. Naar La Graciosa kan je daarentegen vanuit Orzola de oversteek maken. Alleen hadden wij daar geen 80€ voor over. Op het vliegtuig terug hoorde ik een man vertellen dat het nochtans echt de moeite waard is…!

Nauwelijks minder spectaculair maar gratis is het uitzicht van de Mirador de Guinante.

Bryan & ik op de Mirador del Rio
Wij 2’tjes, door de ogen van zij 2’tjes ♡
Bryan, Noa & Billie op Mirador del Rio: aan het kijken naar La Graciosa aan de overkant!
Noa & Bryan op de Mirador del Rio. Kindvriendelijke uitstappen in Lanzarote.
Noa op de uitkijk op Mirador del Rio
El Golfo & Charco de los Clicos

Net voordat je het vissersdorpje El Golfo binnenrijdt, vind je op jouw linkerkant een parkeerterrein. Van daaruit kan je naar het natuurverschijnsel ‘Charco de los Clicos’ wandelen. Het contrast tussen de sikkelvormige diepgroene lagune, het zwarte lavazand en de oceaan is prachtig! Je kan dit kort bezoek koppelen aan een etentje in één van de vele visrestaurants met mooie terrassen aan zee in het dorp El Golfo.

Noa & Billie op bootje aan strand van El Golfo. Kindvriendelijke uitstappen in Lanzarote.
Gezinsfoto aan strand van El Golfo
Charco de los Clicos. Kindvriendelijke uitstappen in Lanzarote.
Charco de los Clicos
Los Hervideros

We genoten van een korte stop bij zonsondergang van deze spectaculaire rotspartij die tussen de Salinas de Janubio en El Golfo ligt. Hou er rekening mee dat de trappen en paadjes absoluut niet buggyproof zijn. Je houdt jongere kinderen ook best extra goed in het oog of aan de hand. Op een aantal plaatsen zouden ze namelijk zomaar even naar beneden kunnen vallen en in de hoge golven kunnen terechtkomen… Laat ons besluiten dat dit niet meteen deel uitmaakt van de meest kindvriendelijke uitstappen in Lanzarote maar het mits voldoende toezicht best een leuke ervaring kan worden!

Rotspartij Los Hervideros
Los Hervideros
Zonsondergang aan Los Hervideros. Kindvriendelijke uitstappen in Lanzarote.
Zonsondergang – Los Hervideros
Queseria Rubicon

Gezien Billie echt verzot is op geitenkaas en ook wij liefhebbers ervan zijn, brachten we een bezoek aan dit authentieke kaaswinkeltje. Zo goed als de hele plateau proevertjes moest er dan ook aan geloven! We kochten er verschillende soorten geitenkaas voor bij de apéro en mannekes, dat heeft gesmaakt!

Voorgevel van Queseria Rubicon
Queseria Rubicon
Binnenkant van de Queseria de Rubicon. Kindvriendelijke uitstappen in Lanzarote.

Ben je ook op zoek naar de mooiste en meest kindvriendelijke stranden van Lanzarote? Neem dan zeker een kijkje op: https://exploretheworldwithkids.be/2020/04/13/kerst-in-lanzarote-zon-op-de-maan/

Blijf mijn Instagrampagina @explore_the_world_with_kids goed in het oog houden: binnenkort kondig ik het daar aan als ook het derde deel over onze reis naar Lanzarote op mijn Blog is verschenen!

Lees ook: