Begin december ’23 werden we een weekendje ondergedompeld in de zes themawerelden van Phantasialand. Deze laten zich in de winter van hun allermooiste kant zien! Onze tip voor de Kerstvakantie? Of om het nieuwe jaar goed in te zetten? Je kan nog tot eind januari in deze betoverende ‘Wintertraum’ duiken! Laat mij daar een paar zéér goede redenen voor geven:

Vakantie in verre Oorden

We kunnen het warm aanbevelen om tijdens je bezoek aan Phantasialand in één van de drie belevingshotels te overnachten! Volgend jaar gaan we misschien wel op familiesafari in het Afrikaanse hotel Matamaba of nemen we onze kleine avonturiers mee naar hotel Charles Lindbergh. Deze keer waanden we ons op vakantie in het Verre Oosten in hotel Ling Bao. Nadat we een hele dag van de ene naar de andere attractie gingen, konden we onze vermoeide beentjes ’s avonds onder tafel schuiven in restaurant Bamboo. We werden er getrakteerd op een Aziatisch buffet, sloten de avond af met heerlijk Teppanyaki ijs en ploften nadien moe maar voldaan in ons bedje in Oosterse sferen.

Na een stevig ontbijt, konden we er ook de tweede dag opnieuw tegenaan! Via de hoteltuin kregen we rechtstreekse toegang tot China Town, één van de zes wonderlijke themawerelden.

Wonderlijke themawerelden

Twee dagen lang reisden we van China naar Mexico om dan in Afrika terecht te komen en onze ontdekkingsreis verder te zetten in Berlin. Ook Fantasy en Mystery zijn Phantastische gebieden die net als alle andere tot in de puntjes afgestemd zijn op het thema. De muziek die er wordt afgespeeld, de kledij van de medewerkers van Phantasialand en het culinaire aanbod in de verschillende restaurants. Zelf kozen we voor het Mexicaanse ‘Cocorico’: heerlijke, verfijnde tapas en tacos hebben ze daar. Ook de schnitzels in Rutmors Tavern en de Rookburghers in Uhrwerk zouden om je vingers bij af te likken, zijn!

Winterse attractie adrenaline

Eén van de grote troeven van dit themapark is de grote verscheidenheid aan unieke attracties, voor ieder wat wils! Tijdens Wintertraum baadt Phantasialand bovendien in een gezellige eindejaarssfeer! De winterwerelden zijn tot in het kleinste detail versierd. Je kan op de Kerstmarkt proeven van lekkers uit de hele wereld, rillen van plezier op de attracties die tot -10°C geopend blijven en sprookjesachtige shows bijwonen. Het spektakel dat wij zouden aanraden? De grappige schaatsshow ‘Alle Jahre Wieder…’!

Ik zet de favoriete attracties van Noa en Billie even op een rijtje: ijsschaatsen op de Kaiserplatz (enkel mogelijk tijdens Wintertraum), op muizen jagen in het interactieve 3D ‘Maus au Chocolat’ en de zweefmolen in Berlin. Deze laatste zie je hier schitteren.

Bryan was dan weer onder de indruk van de Mexicaanse ‘suspended topspin’ Talocan en ’s werelds snelste multi-launch achtbaan Taron die dwars door het gebergte van Klugheim raast. En ik… ik heb met beide voetjes op de grond genoten!

Een fonkelende zee van licht

Als de avond valt, moet je op de Kaiserplatz zijn! Het hart van Phantasialand licht dan op met een sprookjesachtige lichtshow en ook de themawerelden laten zich van hun mooiste kant zien. De licht-en vuurshow Tiempo de Fuego heeft ons van onze sokken geblazen!

Wil je de echte magie van de winter beleven? Dat kan van 18 november ’23 tot en met 28 januari ’24! Ontdek hier wat Phantasialand Wintertraum allemaal te bieden heeft…

Wil je de provincie Noordrijn-Westfalen verder verkennen? Neem dan zeker hier een kijkje voor inspiratie! Ten slotte ben je ook om andere Europese bestemmingen te ontdekken, bij ons aan het juiste adres.

Lees ook: