Ik neem jullie graag mee voor een bijzonder weekendje weg in Belgisch Luxemburg. Als je op ons Blog zoekt naar inspiratie om op ontdekking te gaan in eigen land, zal het jou ongetwijfeld opvallen dat Wallonië ons hart al meermaals veroverde! De Tour de Belgique die we vorig jaar deden tijdens de krokusvakantie, wakkerde de liefde aan en ook na ons weekendje in Han-Sur-Lesse zouden we al snel opnieuw richting onze Ardennen trekken. Deze keer om er een paar ‘châteaux’ te bezoeken, lekkere adresjes te ontdekken én te slapen in een fantastische boomhut. Een ervaring die ons maar vooral de kindjes nog héél lang zal bijblijven! 

Ik hou jullie nog even in spanning wat de boomhut betreft, er valt namelijk ook in en rond Herbeumont vanalles te beleven met kinderen!

Kasteel van Bouillon

Genietend van de heerlijke winterzon, brachten we een bezoekje aan Bouillon. Het kasteel dat boven de stad lag te blinken en uitkijkt over de Semois, mocht daarbij niet ontbreken! Met de folder, die je aan het onthaal krijgt, in de hand wandelden we langs de belangrijkste plekjes van het kasteel. Dat we Noa en Billie op hun niveau konden vertellen wat er zich vroeger afspeelde en ze zo werden teruggekatapulteerd naar de tijd van de ridders, hield hen van begin tot einde geboeid!

Parc Animalier de Bouillon

Ik kijk met gemengde gevoelens terug naar de namiddag die we doorbrachten in het dierenpark van Bouillon… De eerlijkheid gebiedt mij om te zeggen dat het park en sommige dierenverblijven écht aan opfrissing en vernieuwing toe zijn! Wat we wel heel fijn vonden, waren de bordjes met uitgebreide info over elk van de dierensoorten. Ook de speeltuin aan de ingang – waar je met je ticket van het park gratis of voor amper 3€ toegang toe krijgt – is een aanrader!

Kasteel van Herbeumont

‘Jamais un sans deux’ zeggen ze hé en dus stond ook deze château of hetgeen ervan overblijft, op onze planning. Deze mooie kasteelruïnes zijn alleen al voor de prachtige uitzichtpunten over de Semois een bezoek waard! Én… het kost je helemaal niks!

Le Sentier des Fées

Tijdens deze wandeling van 1,5km in Virton, word je aan de hand van leuke opdrachtjes meegenomen in het verhaal van de feeën die in het betoverde bos wonen. De fantasie van Noa en Billie werd in die mate aangewakkerd dat ze een dansje deden om de feeën wakker te maken en er ook echt van overtuigd waren ze onder de grond te horen…

’s Avonds ontbrak de moed ons om zelf te koken en dus schoven we onze vermoeide beentjes onder tafel op restaurant. We genoten van twee héél verschillende maar minstens even gezellige etentjes! Voor een stevige raclette of fondue in een ietwat rustiek kader ben je aan het juiste adres bij Moulin Cambier in Chiny. Als je wat verfijnder wil tafelen op een trendy plek kunnen we BOM food and drinks in Bouillon warm aanbevelen.

Ben je ondertussen heel ongeduldig aan het worden en wil je graag meer weten over dé boomhut waar we tijdens ons weekendje weg twee nachten hebben geslapen? Lees dan snel verder!

Mon lit dans l’arbre

‘Sens Dessus Dessous’, één van de boomhutten van ‘Mon lit dans l’arbre’ in Martilly, is écht een uniek plekje! Woorden schieten tekort om te beschrijven in welke mate deze boomhut is afgestemd op een verblijf met kinderen. Ik laat de beelden dus even voor zich spreken…

Onze videobeelden vind je in deze post en de highlight op ons Instagramaccount waarin we al onze verhalen bundelden.

Ik zou mij als de bliksem naar hun website haasten om een verblijf in één van hun prachtige ‘cabanes’ vast te leggen, je moet er namelijk euhm… héél vroeg bij zijn!!! En anders vind je hier een overzicht van andere verblijven in Luxemburg.

We zeiden het al eerder: het lijstje gezinsvriendelijke plekjes in de Ardennen is eindeloos! Naast Han-Sur-Lesse kan je er nu ook de omgeving van Herbeumont aan toevoegen.

Heb je nog geen plannen tijdens de krokusvakantie? Misschien kan één van deze bestemmingen in eigen land je wel overtuigen om nog een weekendje weg te gaan!

ReizenReizen

Lees ook: