Onze boerderijvakantie midden in de natuur van het Nederlandse Gelderland was oorspronkelijk begin oktober al gepland maar werd omwille van Corona uitgesteld. We hebben dus lang uitgekeken en afgeteld naar ons verblijf op de ‘Hoeve Lochem aan de Berkel’, een melkveehouderij aan de oever van de rivier de Berkel. Dat een aantal van hun BoerenBed tenten vlak aan het water liggen, overtuigde ons om voor deze boerderij te kiezen! Weet dat je de keuze hebt uit meer dan 60 locaties in Nederland, België, Engeland, Schotland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland, elk uniek op hun eigen manier!

Ontbijt voor de BoerenBed tent.

‘Echt’ kamperen met onze dochtertjes: Mmmm… niet helemaal klaar voor! De ruime BoerenBed tent (in ons geval voor max. 5 volw. en 1 kind tot 12jaar) met een eigen toilet, privé buitendouche met warm water, comfortabele bedden en een volledig uitgeruste keuken… zonder elektriciteit: dat was wel de ideale mix tussen comfort en avontuur!

Wat ons doet terugblikken op een onvergetelijke BoerenBed ervaring?

♡ Bij aankomst op de hoeve werden we warm onthaald door de boerin en meteen ondergedompeld in het boerenleven door de kruiwagens die klaarstonden om je bagage of de kinderen 😉 van de auto naar de tent te brengen.

♡ Echt alles is ter plaatse voorzien: beddengoed, handdoeken, een koelkist (geen elektriciteit, remember…?), lucifers, kaarsen, lampenolie en zelfs een hekje om de kindjes uit de buurt van de houtkachel te houden. In de boerderijwinkel kan je terecht voor vers brood, vlees, melk, ijsjes… Je noteert wat je meeneemt en rekent dit op het einde van je verblijf af. Ik vond het echt heel aangenaam en mooi om dat vertrouwen te krijgen!

♡ Noa en Billie stonden elke ochtend en avond ongeduldig te trappelen om samen met de boerin de dieren te gaan verzorgen, eitjes te rappen, stallen uit te mesten,… De eerste ochtend gingen Bryan en ik  mee, de tweede ochtend genoten we van een momentje rust aan onze tent 😛 !

Noa en Billie in de koeiestal van 'Hoeve Lochem aan de Berkel' - BoerenBed
Noa die de koeien eten geeft in de stal van 'Hoeve Lochem aan de Berkel' - BoerenBed.

♡ Onze meisjes hadden met de ‘vriendinnetjes van de andere tent’ ook uuuuuuuuuurenlang speelplezier op de reuzeschommel en strobalen. Er heerste een gezellig campingsfeertje waardoor de kinderen snel kennis maakten en samen genoten van het leven op de boerderij.

♡ Noa en Billie vonden het echt heel leuk om samen te slapen in de schattige bedstee van de BoerenBed tent ! Totdat Noa in het midden van de tweede nacht een beetje bang werd, ik mijn plek in het grote bed aan haar afstond en dus zelf de nacht doorbracht in ‘de kast’. Laat ons zeggen dat dat niet mijn beste idee is geweest, hahaha… Nog een extra tip: vergeet niet te smeren tegen muggenbeten!

♡ Ten slotte was één van de hoogtepunten zonder enige twijfel het kajakken op de Berkel! De steiger van de boerderij lag echt vlak aan onze tent en werd ons favoriet plekje maar ook dat van het mooiste gezinnetje zwanen!

Kindjes die spelen op de schommel en strobalen van 'Hoeve Lochem aan de Berkel' - BoerenBed.
Familiefoto tijdens de kajaktocht op de Berkel - BoerenBed.

Zin gekregen om het betere BoerenBed zelf ook is te beleven? Neem dan een kijkje op: https://www.boerenbed.nl/

Ben je – net als ik trouwens – een eeuwige twijfelaar en kan je niet kiezen tussen de boerderijen van BoerenBed die elk iets unieks te bieden hebben? Boek dan nu jouw verrassingsweekend voor een verblijf in september of oktober aan een scherpe prijs en laat je een maand voor aankomst verrassen door de onthulling van je bestemming!

Hier vind je inspiratie om erop uit te trekken in eigen land!

Lees ook: