In de artikels die ik er eerder over schreef, kon je al lezen dat we overtuigd zijn van de match tussen ons gezin en het Intersoc concept. En dat bleek toen we deze zomer naar Sankt Moritz reisden opnieuw het geval! Al verliepen een paar zaken een beetje anders dan de voorbije jaren… Als het van Noa afhing, zou ze tien dagen met haar vriendjes in de Maxiclub doorgebracht hebben. Billie vond op dag twee genoeg gewandeld te hebben voor de rest van de vakantie en ik overbelaste een pees in mijn voet waardoor ik het ook wat rustiger aan moest doen! Gelukkig stond geen van deze zaken het genieten van onze vakantie in de weg.

Laat me de hoogtepunten ervan even oplijsten:

Lej Da Staz

Terwijl Noa een namiddagje naar haar clubje ging, namen we met Billie de trein van Sankt Moritz Bahnhof naar Pontresina. Wil je onderweg tenvolle genieten van de prachtige landschappen? Vraag dan op voorhand aan één van de wandelgidsen in het Intersoc hotel naar de tijdstippen waarop er een open stuk aan de trein wordt gekoppeld!

Vanuit Pontresina wandelden we, voor een groot gedeelte in het schaduwrijke ‘Stazerwald’ bos, naar Lej Da Staz. Dit mooie meer vormde het ideale plekje om, met uitzicht op de bergen, even tot rust te komen.  

Morteratsch

Ook deze uitstap ging van start met een treinrit naar Bernina Diavolezza. No worries, het openbaar vervoer is inbegrepen in je Intersoc verblijf! De wandeling naar Morteratsch, langs de treinsporen en de rivier ‘Ova Bernina’, viel wat tegen door de veeeeeeeeele mountainbikers waarmee we het wandelpad moesten delen… Gelukkig wordt het fietspad daar wat verderop van afgesplitst en konden we de mooie watervalletjes in alle rust ontdekken!

Na onze wandeling genoten we in het kaasfabriekje ‘Alp Schaukäserei’ achter het station van Morteratsch van een dure 😉 maar lekkere charcuterie- en kaasplank. Ondertussen leefden Noa & Billie zich uit op de speeltuin. De geitjes en konijnen van de boerderij kregen al hun aandacht!

BBQ’en aan Lej Marsch

Het Intersoc hotel Stahlbad biedt de mogelijkheid om een BBQ-pakket te bestellen aan een zacht prijsje (9CHF pp.). Hou er rekening mee dat het vlees dat je tijdens het ontbijt mag afhalen, diepgevroren is. Op datzelfde moment dien je groenten, andere bijgerechtjes, borden, glazen en bestek mee te nemen van het buffet. Een grill en hout hoef je niet mee te sleuren, dat wordt namelijk aan het meer gratis ter beschikking gesteld!

Hoewel je er vanuit het hotel ook te voet kan geraken, namen we de auto en parkeerden we aan de kleiduifschietclub op wandelafstand van het meer. Toen we kort na de middag aankwamen bij Lej Marsch bleken alle BBQ-plekjes al bezet… Je gaat dus best op tijd of vraagt net als ons aan een ander gezin, dat ook in ons hotel verbleef, of je bij hen mag aansluiten 😉.

Muottas Muragl

Fan van indrukwekkende zonsondergangen? Dan is Muottas Muragl dé place to be!

Het kabeltreintje op de nogal euhm… steile weg naar boven is een avontuur op zich… De beloning: het adembenemende uitzicht en de prachtige kleuren van de zonsondergang achter de bergen! Terwijl wij genoten van het uitzicht, hadden de meisjes vooral oog voor de leuke speeltuin…

Onze gouden tip: Na 18u is het toegangsticket veel goedkoper! Als je weet dat we dan nog 35€ betaalden voor ons gezin en Billie gratis meemocht, kan je je iets voorstellen bij de hoge prijzen overdag… Zelfs voor honden betaal je het kindertarief!

Mountainbiken rond Lej Da Silvaplauna

Lopers en mountainbikers met hopen in Sankt Moritz! Nadat we tijdens onze wandelingen regelmatig aan de kant moesten voor hen, deden we zelf een pittig fietstochtje langs een aantal meren! Voor 84CHF huurden we een halve dag twee mountainbikes voor ons, één voor Noa en een fietskar voor Billie in het Intersoc hotel.

Ik ben écht geen goede, laat staan een behendige fietser en dus hebben ze regelmatig op mij moeten wachten na een steile bergop of bergaf… Gelukkig kon ik tijdens de inspanning wel genieten van de prachtige omgeving!

Corvatsch – Fuoarcla Surlej – Hahnensee

Last but not least: hét hoogtepunt der hoogtepunten: de ‘Corvatsch-Hahnensee’ panoramawandeling!

Het GPX-routebestand downloaden vanuit de App van Intersoc, ons lunchpakket maken bij het ontbijt en we konden vertrekken. De kabelbaan bracht ons naar Corvatsch op 3303m hoogte waar we écht onder de indruk waren van het uitzicht! Maar Fuorcla Surlej, het idyllisch plekje waar we na een stevige klim vanuit Murtèl terechtkwamen, heeft ons hart gestolen!

Van daaruit zijn we – met tussendoor af en toe een klim – via de Hahnensee laaaaaaaaaaang afgedaald naar het hotel. Onze beentjes hebben 11km lang afgezien! Maar het zicht op het blauwe water van Silser- en Silvaplanersee heeft ons de hele afdaling lang omvergeblazen.

Dat we met het ene na het andere hoogtepunt kunnen terugblikken op deze Intersoc vakantie zegt genoeg hé! Hier vind je meer info over hun zomerbestemmingen Zinal en Flims, we delen ook graag onze eerste ski-ervaring met jullie in dit artikel. Vanaf 23 augustus kan je je wintervakantie tijdens de Kerst- en Krokusvakantie boeken op de website van Intersoc, voor de Paasvakantie is dat mogelijk vanaf 25 augustus!

Lees ook: