Deel III – Eten & drinken!

In het derde en laatste deel van het verslag over onze reis naar Lanzarote, geef ik jou graag een overzicht van de kindvriendelijke restaurants in Lanzarote die wij een bezoekje waard vonden.

♡ Bogavante (Avenida Maritima 39, 35570 El Golfo)

Nadat we in de voormiddag een wandeling maakten naar ‘Charco de Los Clicos’, gingen we in het nabije vissersdorpje El Golfo op zoek naar een plek om te lunchen. Gezien de restaurants die we in onze reisgids terugvonden gesloten waren, kwamen we toevallig terecht bij ‘Bogavante’. Dit visrestaurant heeft een prachtig terras aan de rand van de zee. Als je graag op de eerste rij geniet van het uitzicht, reserveer je best op voorhand! Wij hadden het geluk het allerlaatste plekje te bemachtigen en genoten er van verse vis in een adembenemende omgeving!

Lunch @ Bogavante - Kindvriendelijke restaurants in Lanzarote
Lunch @ Bogavante
Het uitzicht - Bogavante
Het uitzicht
♡ Restaurante del Diablo (Parque Nacional de Timanfaya)

In het ‘Duivelsrestaurant’ eet je met zicht op het indrukwekkend gestolde landschap van het Nationaal Park Timanfaya. De koks grillen er met de hitte afkomstig uit het binnenste van de aarde! We vonden het jammer dat het bij ons bezoek nog te vroeg was voor de lunch, het rook namelijk heel lekker!

De grill van het Restaurante del Diablo. Kindvriendelijke restaurants in Lanzarote
Restaurante del Diablo
♡ Star City (Gran Hotel, 35500 Arrecife)

In Arrecife, de hoofdstad van Lanzarote, gingen we na een wandeling op de mooie kustboulevard aperitieven in het pubcafé ‘Star City’ op de 17e verdieping van het Arrecife Gran Hotel. Cocktails voor ons, smoothies voor Noa en Billie en dat allemaal met een indrukwekkend zicht op de hoofdstad!

Toen we er aankwamen, oogde het interieur wat chiquer en stelde ik me wat vragen bij de kindvriendelijkheid van deze plek. Uiteindelijk bleef het bij een aantal positief verraste blikken toen we er met z’n viertjes UNO begonnen te spelen!  

Smoothies @ Star City
Smoothies @ Star City
Het uitzicht - Star City. Kindvriendelijke restaurants in Lanzarote
Het uitzicht
♡ Bodegon Los Conejeros (Avenida Dr. Rafael Gonzalez 9, Arrecife)

Na de cocktails in ‘Star City’, gingen we avondeten in ‘Bodegon Los Conejeros’: een restaurantje met een heel smalle gevel waar een authentiek tapasrestaurantje achter schuilt. Mijn Spaanse roots kwamen goed van pas toen de ober in het Spaans een lijstje tapasgerechten begonnen af te rammelen en ik aan het gezicht van Bryan zag dat hij er echt helemaal niks van begreep. We hebben de ober er ook echt van moeten overtuigen dat Noa en Billie wel degelijk heel graag schelpdieren eten! De lokale gerechten die we er geserveerd kregen, waren echt overheerlijk!

De smalle gevel van Bodegon Los Conejeros
De smalle gevel van Bodegon Los Conejeros
Noa & Billie aan tafel in Bodejon Los Conejeros. Kindvriendelijke restaurants in Lanzarote
Het authentieke interieur van Bodejon Los Conejeros
Het authentieke interieur van Bodejon Los Conejeros
♡ La Cantina (Calle León y Castillo 8, 35530 Teguise)

Ten slotte laat ik jou graag kennismaken met ‘La Cantina’, het restaurant waar we Kerstavond – voor het eerst met z’n viertjes in het buitenland – vierden (http://cantinateguise.com/). Ze serveren er lekkere Canarische klassiekers in het gezellige kader van een historisch gebouw.

Onderweg van de plek waar we in het dorp Teguise parkeerden naar het restaurant, viel Billie met een schaafwonde die bloedde tot gevolg. Eens aangekomen in het restaurant vroegen we een pleister en kregen we onmiddellijk een hele apotheek om haar te verzorgen! Dat ze er bovendien voor openstonden dat we onze grote porties deelden met Noa & Billie en er ook potloden en tekeningen voor hen voorzien waren, maakte dat we dit één van de meest kindvriendelijke restaurants in Lanzarote vonden. En geef toe, een Kerstdiner met alles erop en eraan voor 25€/pp : daarvoor kan je niet sukkelen hé! We brachten er een – voor ons – perfecte Kerstavond door.

La Cantina. Kindvriendelijke restaurants in Lanzarote
La Cantina
Bryan & Noa die klinken in La Cantina
Gezinsfoto in La Cantina. Kindvriendelijke restaurants in Lanzarote

In Deel I toon ik jou de mooiste en meest kindvriendelijke stranden in Lanzarote: https://exploretheworldwithkids.be/2020/04/13/kerst-in-lanzarote-zon-op-de-maan/ .

Op https://exploretheworldwithkids.be/2020/04/15/kerst-in-lanzarote-zon-op-de-maan-%e2%99%a1-deel-ii/) krijg je in Deel II een overzicht van een aantal kindvriendelijke uitstappen in Lanzarote.

Lees ook: