Dé Kempen… Tijdens een weekendje weg in juni 2020 gingen we er al eens op ontdekking. Twee jaar later zijn we minstens even gecharmeerd door wat dit prachtig stukje België te bieden heeft! We nodigen jullie uit om er de mooiste herinneringen te maken: 

EAT. SLEEP. EXPLORE. REPEAT ♡!

♡ EAT

Wat lekker eten tijdens een weekendje weg in de Kempen betreft, is er voor elk wat wils! 

Zo kan je met een picknickmand neerstrijken aan Windmolen De Heerser in Retie. Schuif je liever je beentjes onder tafel voor traditionele gerechten met streekproducten? Dan ben je bij Veldekenshof in Turnhout aan het juiste adres! Net als bij Gasthof De Roskam, een Brasserie in Vorselaar, kunnen de kindjes er zich uitleven op een leuke buitenspeeltuin.

De culinaire ervaring die er voor ons met kop en schouders bovenuit stak, was de Boat BQ in Herentals. Ronddobberen op het water en ondertussen met ons gezinnetje genieten van een lekkere BBQ… Van een mooie herinnering maken gesproken! 

Jullie vroegen zich massaal af hoe je tijdens het boottochtje voorzien wordt van drank en op welke manier de kindjes (of jij zelf :P) naar het toilet kunnen. Beiden zijn mogelijk door even aan de steiger aan te meren waarna je deze unieke ervaring kan verderzetten. 

Gezinsfoto tijdens BoatBQ toen we een weekendje weg waren in de Kempen.
♡ SLEEP

ForRest Logies, een vakantiewoning in Zoersel vormde de perfecte uitvalsbasis om er tijdens ons weekendje weg in de Kempen op uit te trekken! De groene omgeving, het cosy interieur en de wellnesstuin zorgden ervoor dat we na een dagje ‘exploren’ helemaal tot Rest, euhm… rust kwamen 😉 . 

♡ EXPLORE
♡ SUP- en kajaktocht

Van onze eerste kajak-ervaring als gezin twee jaar geleden herinnerde ik mij de pijnlijke armspieren maar vooral het prachtig traject op het rustige vaarwater van de Kleine Nete!

Deze keer huurden we niet alleen een kajak maar ook een SUP (www.kempenkajaks.be) waarmee we 5,8km aflegden tussen Retie en Kasterlee. Gelukkig bestaan er geen beelden van de momenten waarop we aan de oever van de rivier stopten om te wisselen… Uiteraard wouden onze mademoisellekes zowel in de kayak als op de SUP. Alle mogelijke combinaties met Bryan en mezelf moesten dus de revue passeren…

♡ Toeristentoren ‘De Paepekelders’

Je zal de 112 treden van deze uitkijktoren in Herentals moeten trotseren om op 22meter hoogte te kunnen genieten van het uitzicht over een mooi duinlandschap. De verrekijker die je aan het onthaal kan uitlenen en de windroos op het plafond van de toren helpen je om de omliggende steden en kerken te herkennen! Zo was Billie ervan overtuigd dat het witte huisje dat ze in de verte zag onze slaapplek was 😉 ! 

♡ Gustaaf Klimt

Muurklimmen… Het stond al even op het verlanglijstje van de meisjes! We kregen een initiatie ‘boulderen’ waarbij je een parcours aflegt op klimwanden zonder daarbij gebruik te maken van touwen of klimgordels.

We waren niet alleen onder de indruk van de hippe en kleurrijke klimzaal waarin we terechtkwamen. Ook Noa en Billie verbaasden ons met de durf waarmee ze de uitdaging van de klimroutes aangingen en het gemak waarmee ze voor sommigen ervan de top en dus ‘de trofee’ bereikten.  

♡ Stoeberpad

Een laatste Must Do dat niet op jullie planning mag ontbreken, is dit natuurbeleefpad in Landschap De Liereman! Van aan het bezoekerscentrum neemt Bo je mee op sleeptouw om samen met zijn dierenvrienden op ontdekking te gaan in het speelbos. Ideaal om je kindjes spelenderwijs aan te moedigen tot een korte wandeling. 

♡ REPEAT

Krijg je maar niet genoeg van al dat Kempisch schoons? In het artikel over ons weekendje weg in juni 2020 vind je meer inspiratie! Hier kan je dan weer terecht om leuke accomodaties te vinden!

Lees ook: