Vorig jaar gingen we eind september op verlengd weekend naar Chantilly, een prachtige gemeente in het Franse departement Oise dat op ongeveer 40km ten Noorden van Parijs gelegen is. We geven jou hieronder graag een praktisch overzicht van de kindvriendelijke activiteiten in deze regio. Daarnaast zal je ook alle informatie over de restaurantjes die we bezochten en het hotel waar we verbleven, terugvinden.

Dag 1
Le Potager des Princes

Website : https://www.potagerdesprinces.com/

Adres: Rue de la Faisanderie 17, 60500 Chantilly

Openingsuren:

Elke weekdag van 14u-17u, op woensdag ook van 10u-12u.

Tijdens het weekend en op feestdagen: van 10u-12u en van 14u-17u30.

Prijs inkom + animatie: Volwassene (12+): 9,50€, Kind (2-11jaar): 8,50€


Na een rit van een dikke drie uur naar Chantilly, brachten we de namiddag door in ‘het Prinsenpark’, het schattigste dierenpark dat we ooit bezochten! Het dorpje waarin de konijnen van hun schooltje, langs de kerk, naar de wortelwinkel rondhuppelden, kon op veel enthousiasme rekenen!   

Tijdens het weekend en op feestdagen word je om zowel 15u als 16u in groep op sleeptouw genomen door een gids die je op de gekste animaties trakteert: een race waarbij je ‘inzet’ op één van de konijnen, een orkest van Cantiliaanse kippen en een demonstratie schapen drijven. Op weekdagen vinden deze plaats om 15u30.

Ter afronding van ons bezoekje, wandelden we door de prachtige (moes)tuin met ontelbare idyllische en fotogenieke plekjes!  

Restaurant Le Vertugadin.

Website: https://www.vertugadin.com/

Adres: Rue du Connétable 44, 60500 Chantilly

Openingsuren: dinsdagavond tot en met zondagmiddag

Het uithangbord aan de gevel van het restaurant 'Le Vertugadin tijdens ons weekend in Chantilly.

Je kan echt niet in Chantilly geweest zijn zonder de beroemde ‘Crème Chantilly’, een Franse lekkernij (lees: caloriebommeke 😉 ) , geproefd te hebben!

En dus trokken we op de eerste avond naar ‘Le Vertugadin’, een restaurant waarvan de eigenaar en het personeel ons met open armen ontvingen en zich ongelooflijk (kind)vriendelijk en geduldig opstelden ten aanzien van Noa en Billie. Het eten was echt om uw vingers bij af te likken, je had ons die avond met een vol buikske én slagroomsnor naar buiten kunnen rollen!  

♡ Hôtel Le Chantilly

Noa & Billie die met hun valiesjes voor de gevel van het Hotel Le Chantilly staan waar we verbleven tijdens ons weekend in Oise.

Website: https://www.hotel-lechantilly.com/

Adres: Place Omer Vallon 9, 60500 Chantilly


We verbleven in Hôtel Le Chantilly, een boetiekhotel met 20 ruime kamers in het centrum van Chantilly.

De troeven die ons aangenaam verrasten? We kregen de mogelijkheid om twee ruime, aangrenzende kamers met tussendeur te boeken die bovendien uitgaven op een gezellige patio. Ook het ontbijt met echt alles erop en eraan in een gezellige ruimte met open haard, kon ons zeker bekoren!

Voor andere verblijven in het Oise departement moet je hier zijn.

Dag 2
Domaine de Chantilly

Website: https://chateaudechantilly.fr/en/

Adres: 7 rue Connétable Château, 60500 Chantilly

Openingsuren: Kasteel: elke dag (behalve dinsdag) van 10u tot 18u, Park: tot 20u

Prijs dagticket: Volwassene (17+): 17€, Kind (7-17jaar): 13,50€

Prijs familieticket: 2 volwassenen & 2 of 3 kinderen: 48€

Noa en Billie op een bankje met het kasteel van Chantilly op de achtergrond tijdens ons weekend in Chantilly.

Op de tweede dag van ons weekend trotseerden we regen en wind om een bezoekje te brengen aan Le Domaine de Chantilly, gekend om zijn imposante ‘château’. We wandelden, of moet ik zeggen liepen (want zo gaat dat met kinderen 😉 ) door het kasteel en waren er best van onder de indruk. Al dat goud deed de ogen van onze prinsjesjes glinsteren!

Vooraleer heerlijk te gaan lunchen in ‘Le Hameau’ – het schattigste restaurantje ooit, beroemd om zijn zelfgemaakte slagroom – liepen we verloren in het doolhof, leefden Noa en Billie zich uit op de speeltuin en brachten we een bezoekje aan de schattige kangoeroes.

♡ Pavillon de Manse

Noa en Billie die een proefje uitproberen in de Pavillon de Manse tijdens ons weekend in Chantilly.

Website: http://pavillondemanse.com/

Adres: Rue des Cascades 4, 60500 Chantilly

Openingsuren: Van mei tot september: 10u – 18u, van oktober tot april: 14u – 17u30

Prijs bezoek met gids (1u15): Volwassene (15+): 8€, Kind (3-15jaar): 8€


Dit paviljoen herbergt een machine die in de 17e eeuw werd gebouwd om een waterreservoir te voeden voor de fonteinen, watervallen, vijvers en waterstralen die het park van het Château de Chantilly versieren! De gids vertelde zeer gepassioneerd en onze dochtertjes werden op een speelse wijze betrokken met leuke proefjes. Desondanks waren Noa en Billie (toen 7 en 4jaar oud) naar ons gevoel nog te jong om ten volle te kunnen genieten van dit bezoek.

♡ Brasserie Le Sylvia

Website: https://www.facebook.com/lesylvia60/

Adres: 14 Avenue du Maréchal Joffre 60500 Chantilly

Openingsuren: Van dinsdag tem zondag: 11u30 – 23u

Noa en Billie voor het restaurant Le Sylvia tijdens ons weekend in Chantilly.

We waren net als anders goed voorbereid en trokken met rugzakjes vol entertainment voor Noa en Billie naar deze Brasserie, op wandelafstand van ons hotel. Al snel bleek dat de drukke dag zijn tol eiste en de meisjes echt doodop waren… En dus schrokten we zonder er foto’s van te nemen snel, snel onze goedkope maar lekkere gerechtjes naar binnen en keerden we terug om vroeg op de avond ons beddeke op te zoeken. Ook dat is ‘exploren with kids’…!

Dag 3

Les Etangs de Comelles

Gezinsfoto aan de rand van de Comellenvijvers tijdens ons weekend in Chantilly.

Website: https://www.chantilly-senlis-tourisme.com/nature/les-etangs-de-commelles/

Adres: Route Forestière des Étangs de Commelles 60580 Coye-laForêt

Vrije toegang


Nadat we in ons hotel opnieuw werden verwend met een uitgebreid ontbijt, rondden we ons weekend af met een wandeling rond de Comellenvijvers: een kleine oase van rust midden in het bos. Noa waande er zich een prinses toen ze poseerde aan het mini kasteeltje. Onderweg naar daar, kwamen we langs de Polo Club van Chantilly die ook zeker een bezoekje waard is!

Eet je graag slagroom en/of was je nooit eerder ‘in slagroom’ zoals Noa en Billie dat zeggen 😉 ? Dan zou ik niet langer wachten om dit sprookjesachtige én culinaire weekend een plekje in de agenda te geven!

Onze inspiratie voor een week(end)je weg in eigen land vind je op: https://exploretheworldwithkids.be/category/explore-belgium/

Lees ook: