Een skivakantie… Ik reis echt heel graag maar van dat vooruitzicht werd ik niet warm… ! Omdat Bryan er als tiener jarenlang van heeft genoten, drong hij een beetje (veel) aan. En dus reden we begin april naar Oostenrijk, een eerste keer op de latten voor Noa en Billie… Bij mezelf was het zo’n 25 jaar geleden en ik hield niet bepaald positieve herinneringen aan mijn sneeuwklassen over! Een vriendin van mij zei onlangs dat ze volledig tot rust komt tijdens een skivakantie. Als ik terugblik op de week die we in Bad Hofgastein doorbrachten, zou ik het eerder een rollercoaster van emoties noemen…

Die rollercoaster begon nadat we geïnstalleerd waren in onze compacte maar praktische familiekamer. We werden samen met de andere gezinnen in ‘het skikot’ verwacht om ons materiaal te passen. Vier paar skibotten, skilatten, skistokken en vier helmen later liep ik daar een tikkeltje overprikkeld en nat in’t zweet buiten…

En dat was, toen de meisjes de ochtend nadien om 8u15 in volledige ski-outfit verwacht werden, niet anders! Met een héél klein hartje heb ik Noa en Billie voor een hele dag skiles op de bus naar de piste gezet. Zelf sloot ik iets later aan bij de volwassenen. Na ongeveer een kwartiertje kwamen we aan bij Ski Amadé, het skigebied met 760km aan pistes, waar het de volgende dagen allemaal zou gebeuren… Noa en Billie gingen in hetzelfde groepje beginners van start. Ik sloot aan bij de groene groep met volwassenen die net als ik nog veel te leren hadden. Bryan gleed al meteen de rode en zwarte pistes af.   

Tot mijn eigen grote verbazing heb ik echt genoten van mijn eerste voormiddag les, het ging vlotter dan de avond voordien door twee mannen in de bar al lachend voorspeld werd. Toen het zonnetje er ’s middags doorkwam en we met zicht op de meisjes genoten van ons lunchpakket, werd het mij stilaan duidelijk waarom een skivakantie zo populair is… Na een warme maaltijd stonden Noa en Billie opnieuw twee uur op de latten: we zouden het hen niet nagedaan hebben! Bryan en ik kregen een paar uurtjes rust vooraleer hen op te wachten aan de bus. Ik was zo opgelucht dat daar twee vrolijke snoetjes van afgestapt kwamen! Oef…, ze vonden het leuk en ik ook!

Tijdens de daaropvolgende dagen verliep niet alleen de ochtendrush steeds vlotter. De meisjes boekten – uiteindelijk elk in een ander groepje met leeftijdsgenoten – ongelooflijk veel vooruitgang! De vrijwillige skimoni’s van Intersoc en die van de lokale skischool begeleidden hen met veel liefde van het onzeker schuifelen op de latten tot het naar beneden skiën alsof ze het al jarenlang deden. Tussendoor was er ook tijd voor andere sneeuwpret!

Toen ik de tweede dag mocht aansluiten bij de groep van de betere beginners, was ik stiekem super trots! Ik showde mijn ‘skikunsten’ aan Bryan die duidelijk niet verwachtte dat het zo vlot zou gaan. En toen… toen kwam dag drie van onze skivakantie die ik me nog lang zal herinneren. Als de dag waarop onze Deense skimoni Christian besloot om voor het eerst een ‘blauwe’ piste met ons te doen.

Ik kreeg al hoogtevrees in de lift naar boven en verloor een skilat bij de eerste afdaling die achteraf gezien ROOD bleek. Ik had zóveel schrik om door een verkeerd manoeuvre in de afgrond te belanden en kon mijn tranen niet bedwingen na een paar valpartijen. Uiteindelijk besloot ik om op mijn poep naar beneden te glijden… En dat allemaal onder het toeziend oog van mijn groep. Mensen die ik nog maar net kende maar gelukkig heel begripvol reageerden. Het zal jou niet verbazen dat ik het nadien – ondanks hun aanmoedigingen – rustiger aan deed. Ik was wat vaker terug te vinden in Alpentherme Gastein, het wellnessparadijs op wandelafstand van het Intersoc Hotel Astoria.

Mijn hart werd tijdens deze skivakantie echt op de proef gesteld! Maar het liep vooral over van trots toen ik hen tijdens het wedstrijdje slalom naar beneden zag glijden. Nadien konden ze met blinkende oogskes hun medaille in ontvangst nemen.

Een skivakantie… als het van de meisjes afhangt, wordt het een jaarlijkse traditie! En ik kan me daar ondanks alles helemaal in vinden. Overdag skiën in een prachtige omgeving, s’ avonds uw beentjes onder tafel schuiven. Om dan (met kleine oogskes én spierpijn 😉 ) nog wat bij te praten bij een glaasje wijn terwijl Noa en Billie in het gezelschap van hun vriendjes genieten van de show: zeg nu zelf…!

Wil je graag op zomervakantie met Intersoc? Onze ervaringen in Zinal en Flims lees je hier!

Lees ook: