Het is beslist: een weekend Ardennen met de kinderen! Jullie willen er als gezin even tussenuit in eigen land en zoeken daarbij de rust en prachtige natuur van onze Belgische Ardennen op. Nu rest jullie enkel de taak om er een kindvriendelijk plekje uit te kiezen. Wel… Laat mij daarbij een handje helpen en je wegwijs maken in Han-Sur-Lesse!

Waar overnachten in Han-Sur-Lesse?

Mercure Han-Sur-Lesse
Foto van Noa & Billie voor het Mercure Hotel waar we tijdens ons weekend in Han-Sur-Lesse verbleven.

In mijn zoektocht naar een gezinsvriendelijke accommodatie, kwam ik al snel terecht bij het ‘Mercure Han-Sur-Lesse’ hotel! De grootste troeven voor gezinnen die mij daarbij over de streep trokken?

♡ De ruime familiesuite mét keukentje en eethoek.

Noa en Billie vinden het héél leuk om in een stapelbed te slapen, al gaat daar wel telkens een ruzie om dat bovenste plekje mee gepaard… 🙂 !

Het binnenzwembad.

Nadat we een time slot hadden gereserveerd aan de receptie, kregen we samen met een beperkt aantal andere mensen toegang tot het prachtige binnenzwembad. We hebben de meisjes er bijna moeten buiten sleuren!

Beloof mij dat je het aan niemand zal doorvertellen maar… wij ontdekten in onze kamer een geheim achterpoortje naar het zwembad 😉 !

Wil je graag ergens anders verblijven in de provincie Namen? Hier vind je ongetwijfeld inspiratie!

♡ De ligging.

Het Mercure Han-Sur-Lesse hotel is op korte wandelafstand van het Domein van de Grotten van Han gelegen en er starten bovendien heel wat avontuurlijke wandelroutes in de omgeving.

Wat te doen in Han-Sur-Lesse en omgeving?

Het Domein van de Grotten van Han

Nadat we er in mei ook al waren, brachten we tijdens ons weekend in Han-Sur-Lesse opnieuw een bezoek aan het Domein van de Grotten van Han. De wandeling door het eerste UNESCO Global Geopark van België bracht heel wat jeugdherinneringen naar boven bij Bryan en mezelf die er als kind op schoolreis gingen. Onze gids, de zevende generatie in zijn familie, vertelde leuke anekdotes en was zo gepassioneerd over de plek waar hij zijn jeugd doorbracht dat iedereen aan zijn lippen hing. De indrukwekkende klank-en lichtshow ‘Origin’ waarop we onderweg getrakteerd werden, was de kers op de taart!

Gezien we de laatste keer te voet gingen, kozen we er nu voor om met de Safaricar mee te rijden die ons zoooo dicht bij de dieren bracht. Dat deze in zeer ruime verblijven en sommigen zelfs in volledige vrijheid leven in het Wildpark, werd heel positief onthaald door onze twee dierenvriendjes.

Foto van Noa & Billie in de safaricar waarmee we een bezoek brachten aan het Wildpark van het Domein van de Grotten van Han tijdens ons weekend in Han-Sur-Lesse.

Wandeling ‘Château de Vêves’

Ons plan? ‘De Goudvinken’, een wandeling die op vijf minuutjes rijden van het Mercure Han-Sur-Lesse hotel start en waarvan de GPX gedownload kan worden op de website van Visit Wallonia. Het jachtseizoen stak daar helaas een stokje voor…

Plan B, de wandeling van ongeveer 7km die je langs het Kasteel van Vêves brengt dat recht uit een sprookje lijkt te komen, was een zéér waardig alternatief! Door de last minute wijziging in onze plannen, kwamen we pas achteraf te weten dat je als gezin een schattenjacht kan doen in het kasteel waarbij de kindjes zich als ridders en prinsessen mogen verkleden. Een goede reden om nog is terug te gaan!

Plan dat weekend Ardennen met de kinderen dus maar in de omgeving van Han-Sur-Lesse! Binnenkort vind je hier ook terug waarom Houffalize en Herbeumont aan dat lijstje gezinsvriendelijke bestemmingen in de Ardennen mogen toegevoegd worden!  

Meer inspiratie voor een weekend weg in binnen- en buitenland vind je hier!

Lees ook: