Vorig jaar gingen we voor het eerst met Intersoc op zomervakantie naar Zinal. Het werd een reis waarin Noa en Billie razendsnel vriendjes maakten, wij er met een gerust hart ook even als koppel tussenuit konden en we als gezin herinneringen voor het leven maakten! Er was dus niet veel nodig om ons ervan te overtuigen ook dit jaar via hun reisorganisatie een nieuwe bestemming te ontdekken in Zwitserland, namelijk Flims.

Intersoc

Wat de formule van een Intersocvakantie vorig jaar maar ook deze zomer zo bijzonder maakte voor ons, dat lees je hier.

Bij onze aankomst werden we opgewacht door het enthousiaste animatieteam dat zich meteen over Noa en Billie ontfermde. Heerlijk dat we na een lange autorit de tijd kregen om rustig uit te laden en de bagage naar de kamer te brengen!

Wij verbleven met z’n viertjes in een zéér ruime kamer. Waar je in Zinal kan opteren voor een familiekamer met twee slaapkamers die verbonden zijn door een tussendeur, zal je in Flims voor aparte kamers moeten kiezen indien je het niet ziet zitten om allemaal samen te slapen. In Flims kan dat zelfs tot zes personen!

Het charmante ‘Grand Hotel Surselva’ is in vergelijking met andere hotels van Intersoc eerder kleinschalig en bijgevolg nog gezelliger! Al dacht ik daar een tikkeltje anders over toen de kinderdisco die ene avond door de regen naar binnen verhuisde en we met luide muziek op de achtergrond en een heleboel uitgelaten kinderen op de dansvloer, een babbeltje probeerden te slaan met andere ouders :P.

Dat je met je bubbel kan genieten van het belevingsbad en de wellness met sauna en stoombad van het hotel was – zeker gezien het minder mooie weer – echt een leuke extra! Aan de receptie kon je naargelang de beschikbaarheden een tijdslot boeken van een uur per dag.

Must Do’s met kids in Flims en omgeving

Als je op vakantie bent in Flims, dan mag een bezoek aan de turkooisblauwe meren niet ontbreken! De prachtige berglandschappen konden ons ook dit jaar bekoren maar de meren… die voegden daar toch een tikkeltje extra vakantiegevoel aan toe!

♡ Caumasee

Het Caumameer, ook wel de parel van Flims genoemd, ligt op wandelafstand van het Intersoc hotel Grand Surselva. Via het aangrenzende woud, kom je na een korte wandeling bij de lift waarmee je dagelijks tussen 8u en 17u kan afdalen naar het meer. Ga je pas later terug naar het hotel? Bereid je dan voor op een pittige klim!

Zwemmen in turkooisblauw (maar ijskoud :P) water, ravotten in de speeltuin, zonnen op één van de ligweiden, ronddobberen in een pedalo,… Zo’n heerlijke dagje genieten in een sprookjesachtige omgeving… dat zetten wel meer mensen op hun vakantieplanning! Hou er dus rekening mee dat het, vooral in de namiddag, best druk kan zijn aan het Caumameer. Wil je wat meer rust opzoeken? Dan is Crestasee the place to be!  

Normaal gezien betaal je als volwassene CHF 19 (18€) en als kind vanaf zes jaar CHF 9,50 (9€) inkom. Aan de receptie van het hotel krijg je een mooie korting! Voor de wandeling rond het meer hoef je niet te betalen.

♡ Trin Mulin – Crestasee

De postbus, waarvan het gebruik trouwens inbegrepen is in je verblijf, bracht ons van de bushalte ‘Flims Waldhaus Caumasee’ dichtbij het hotel naar ‘Trin Mulin’. Van daaruit deden we een vlakke en dus buggytoegankelijke wandeling met als beloning een plonske in en een SUPke (Stand Up Paddle board) op het heldere water van de Crestasee. Als je na deze welverdiende pauze ook terugstapt naar de bushalte, dan heb je een 5,5km in de beentjes.

Zoals hierboven vermeld is het aan dit – ook wel kleinere meer – veel rustiger! De inkom, het huren van een SUP, drankjes en ijsjes zijn er ook goedkoper dan aan het eerder ‘Zwitsers dure’ Caumameer.

♡ Falera – Laax(ersee)

Het authentieke dorpje Falera dat je vanuit Flims zowel te voet (3,4km) als met de bus kan bereiken, is met haar huizen in typisch Zwitserse chaletstijl een mooie uitvalsbasis voor een wandeling naar Laax(ersee).

De kindjes die zelf stappen… – want ook deze route is buggyproof – die krijg je mee op pad door hen bij aankomst een grote speeltuin aan een meertje te beloven 😉 ! Dat wij deze wandeling in groep deden, zorgde ervoor dat de kinderen hun clubvriendjes al spelend mee op sleeptouw namen.

♡ Connbächli

De Connbächli is een bächli, een beekje dat als cultuurerfgoed van de gemeente Flims beschouwd wordt en uitmondt in – hoe kan het ook anders – Conn.

Gezien de aankoop van een bootje bij de toeristische dienst nogal prijzig bleek, knutselden Noa en Billie zelf een ‘Connschiffli’ in elkaar in hun clubje. Hun kleurrijke bootjes werden te water gelaten en op de voet gevolgd tijdens een gezinswandeling langs het beekje.

Als ik een tip mag geven: zorg ervoor dat het bootje stevig genoeg is en spread the word! Je zal jezelf niet alleen het drama van je eigen kinderen wiens bootje is gezonken maar ook dat van andere gezinnen die je voorgingen op de wandeling, besparen 😉 !

♡ Spielplatz plaids

De ‘speeltuinenwandeling in het dorp’ – die net als 144! andere activiteiten in Flims – volledig werd uitgestippeld door Intersoc, bracht ons eerst naar de kleine speeltuin aan het schoolgebouw van Flims. Nadien moet je even stappen om de tweede en meteen laatste speeltuin op deze route te bereiken maar het prachtige uitzicht over Flims maakt dat het meer dan waard. Als je goed kijkt, kan je in de verte zelfs het Grand Hotel Surselva spotten!

♡ Laaxersee – Crap Signina

Vorig jaar genoten de meisjes van onze avontuurlijke wandeling naar Belvedère, het uitzichtspunt waarop Billie het gevoel had de hele wereld te kunnen zien…! Deze wandeling van Laaxersee naar Crap Signina werd met minder enthousiasme onthaald.

De reden? We vertrokken in de regen, wandelden iets meer dan 3km in de regen en kwamen – ja hoor! – in de regen opnieuw aan in het hotel… Gelukkig konden we aan het uitzichtspunt Crap Signina even schuilen met een prachtig zicht op een zijvallei van de Rheinschlucht. Op de valreep… Want kort nadien zaten we plots middenin de wolken en bleef er van dat uitzicht nog maar weinig over!

♡ Rheinschlucht

Deze daguitstap onder ons vierkes was het hoogtepunt van onze vakantie in Flims!

We wisselden de ‘Rhätische Bahn’, de trein af met wandelingen om de weg tussen Ilanz en Trin af te leggen langs de oever van de Rijn.

Het zonnetje scheen, we werden getrakteerd op prachtige landschappen, het parcours was avontuurlijk, we stopten regelmatig om aan de rand van de rivier te spelen en te zwaaien naar rafters en we werden verrast door treinen die plots in het landschap opdoken. Een ideale mix om onze meisjes, die zomaar even 11km stapten, gemotiveerd te houden! Het laatste, lange stuk bergop tussen het station van Trin en de bushalte was er wel te veel aan, voor ons alle 4… ! Ik zou dus aanraden om deze wandeling in de omgekeerde richting te doen: starten met de afdaling in Trin en eindigen in Ilanz.

Il Spir

De groepswandeling die Bryan en ik zonder Noa en Billie deden maar zeker haalbaar is met goede stappertjes, bracht ons via het bos naar het observatieplatform ‘Il Spir’ waarvan we echt onder de indruk waren. Ik had – en ik snap het nog steeds niet als ik de dronebeelden terugzie – geen hoogtevrees maar was wel overweldigd door het spectaculaire zicht op de Rijnkloof: de Grand Canyon van Zwitserland.

Onze dronebeelden van het uitzicht vind je hier.

We besloten vorig jaar al om na onze eerste positieve ervaring met een Intersoc zomervakantie, ook tijdens de winter naar de bergen te trekken. Ik moet jullie niet vertellen dat Corona daar een stokje voor stak! Ook onze vakantie in Flims bevestigde dat deze reisformule mooi aansluit bij ons gezin en dus… gaan we tijdens de Paasvakantie met Intersoc skieën in Bad Hofgastein – Oostenrijk! Bryan kijkt er als fervente skiër naar uit om opnieuw op de latten te staan, ikzelf zal vooral te vinden zijn in het wellnessparadijs!

Lees ook: