Route: Puppentheater Berlin – East Side Gallery – Checkpoint Charlie – Bonbonmacherei – Ritter Sport Schokowelt – Hans Im Glück.

Op dag 3 met de kinderen in Berlijn genieten we van een uitgebreid ontbijt in ons hotel (Meininger Hotel Tiergarten). Van daaruit vertrekken we naar ‘Puppentheater Berlin’ (Gierkeplatz 2, 10585 Berlijn) waar we de voorstelling ‘Der Karneval der Tiere’ bijwonen. In het Duits… Gezien het thema universeel is en Bryan hen de vertaling toefluistert, genieten Noa en Billie er echt van. Op de website https://berlinmitkind.de/termine/ vind je per datum een overzicht van alle kindvriendelijke activiteiten in Berlijn.

Poppentheater Berlijn
Der Karneval der Tiere
Der Karneval der Tiere

Tussen het Ostbahnhof en de prachtige Oberbaumbrücke strekt zich het grootste openluchtmuseum ter wereld uit. ‘East Side Gallery’ (Mühlenstraße 3-100, 10243 Berlijn) is een toeristische trekpleister… Maar wel zo eentje dat toch een bezoek waard is! Gedurende meer dan één kilometer wandelen we langs het beschilderde deel van de Berlijnse muur. Tussen de felle kleuren en prachtige schilderijen worden we door de beklijvende boodschappen herinnerd aan de trieste geschiedenis ervan. Een verhaal waarbij we – uiteraard op hun niveau – toch even proberen stilstaan met Noa en Billie.

De Broederkus van Dimitri Vrubel - Berlijn
De Broederkus van Dimitri Vrubel.

Onderweg naar de favoriete activiteit van de meisjes, doen we een korte stop bij het befaamde ‘Checkpoint Charlie’ (Friedrichstraße 43-45, 10969 Berlijn) . Een paar opgestapelde zandzakken, een douanekantoortje en levensgrote portretten van soldaten herinneren ons aan de grensovergang tussen Oost- en West-Berlijn. Ik zou er persoonlijk met jonge kinderen geen omweg voor maken. Je kan het wel net als ons integreren in je route naar een andere activiteit.

Wat daarentegen echt niet mag ontbreken aan je planning, is de ‘Bonbonmacherei’ (Oranienburger Straße 32, 10117 Berlijn). Vergeet niet op voorhand even te bellen om de productietijd van de dag te checken. (Open van woensdag tot zaterdag van 12u tot 19u – 030/44055243)!

Wij worden er om 14u30 verwacht en komen net op tijd aan. We kijken gefascineerd toe terwijl de eigenaar ons met veel passie toont hoe de snoepjes gemaakt worden. Na een klein half uurtje zijn de – in ons geval – groene snoepjes klaar en mogen we eindelijk proeven! Ze zijn zo lekker dat we achteraf een zakje prachtige, handgemaakte snoepjes in alle kleuren van de regenboog meenemen.

Bonbonmacherei
Eigenaar van de bonbonmacherei te Berlijn die snoep maakt.
Snoep - Bonbonmacherei

We zetten onze zoete route verder met een kort bezoek aan ‘Rittersport Schokowelt’ (Französische straße 24, 10117 Berlijn). Een paradijs voor chocoladeliefhebbers waar je je eigen ‘Ritter Sport’ kan laten samenstellen. Noa en Billie kiezen voor melkchocolade met gummybeertjes, gouden pareltjes, marshmallows,… Enfin, alles erop en eraan!

Rittersport Shokowelt - Berlijn

’s Avonds ploffen we neer in het gezellige interieur van Hans Im Glück (Europaplatz 1,10557 Berlijn). Echt dé place to be voor burgers en cocktails aan een zacht prijsje! Terwijl we wachten op het eten, brengt onze vriendelijke serveuse tekeningen en kleurpotloden voor de meisjes. Wij genieten in alle rust na van een geslaagde dag. Een dag die alweer aantoont dat een citytrip naar Berlijn met kinderen echt een aanrader is!   

Hans Im Glück
Hans Im Glück
Hans Im Glück - Berlijn
Burgers & cocktails - Hans Im Glück
Burgers & cocktails.

Hoe onze eerste dagen met de kinderen in Berlijn verliepen, kan je lezen op: https://exploretheworldwithkids.be/?p=219 en https://exploretheworldwithkids.be/?p=260

Lees ook: