Een uitstap die Coronaproof is… Ik denk dat ieder van ons hier de voorbije maanden meermaals naar op zoek ging! De kaart van zo goed als heel Europa kleurt al een tijdje rood en dus trokken wij er in oktober nog is op uit in eigen land. We pikten de draad op waar we hem begin augustus hadden achtergelaten, namelijk in de Leiestreek. Deze keer speelde ons weekend zich af in de Grensleie dat de gemeenten Menen, Wervik, Wevelgem, Moorslede en Ledegem omvat. Gezien de maatregelen inmiddels veranderd zijn, zal ik – voornamelijk voor de horecazaken die we bezochtten – vermelden of zij momenteel Coronaproof alternatieven bieden en welke dat dan zijn.

Dag 1
♡ Brunch bolderkar van Café De Living

Nadat we vanuit Liedekerke een klein uurtje onderweg waren naar Menen, haalden we de bolderkar voor onze brunch op bij Café De Living. Deze kan elke zondag gereserveerd worden. Blijkt het die dag wat minder mooi weer te zijn? Dan nodig ik jullie uit om – van zodra de horeca opnieuw zijn deuren mag openen – plaats te nemen in dit unieke huiskamercafé, een notariswoning uit 1898 waarvan een aantal oorspronkelijke elementen behouden werden.

Gezien het zonnetje van de partij was, zochten we een picknickplekje in het op wandelafstand gelegen Preshoekbos. We genoten er van een gezellige maar vooral heerlijke brunch met alles erop en eraan. Naast het uitgebreide assortiment aan huisgemaakte lekkernijen die uit de bolderkar tevoorschijn bleven komen, was er zelfs gedacht aan kampeerstoeltjes en dekentjes! 

Op avontuur met Blob

Je kan in en rond het Preshoekbos op avontuur gaan met Blob, een zoektocht voor gezinnen met kinderen jonger dan 12 jaar. Je kan de route en opdrachtjes hier op voorhand downloaden.

Ik moet eerlijk toegeven dat wij zo goed zaten op dat picknickbankske in’t zonneke dat we de zoektocht uiteindelijk niet hebben gedaan… Ik hoor dus graag wat jullie ervaringen zijn! 

♡ Me & Mommy conceptstore x Sweet Lona koffiebar

Met een rondgegeten buikske, trokken we richting Lauwe om er op éénzelfde adres twee Leiespots te ontdekken. Aan de ene kant kan je -momenteel online – voor meisjes en dames shoppen in de conceptstore Me & Mommy.

Aan de andere kant kan je jezelf in de koffiebar Sweet Lona binnekort hopelijk opnieuw trakteren op koffie, gebak en ja… ijses! Op zaterdag kan je – terwijl de kindjes spelen in het daarvoor voorziene hoekje – ook ontbijten op deze hippe plek onder de kerktoren van Lauwe.

♡ Hoeve te Coucx – vzw DOERAK

Gezien Noa en Billie grote dierenvriendinnetjes zijn, gaan we al eens op zoek naar een leuke kinderboerderij. Zo kwamen we online al snel terecht bij ‘Hoeve te Coucx – vzw DOERAK’. Buiten het leuke terras, een kleine speelweide en een beperkt aantal boerderijdieren viel er naar onze bescheiden mening erg weinig te beleven… Ook de weergoden waren ons intussen minder gunstig gezind en dus vertrokken we richting Moorsele om in te checken in onze B&B Ter Gracht.

♡ B&B Ter Gracht

We werden warm onthaald door Ann, de eigenares van B&B Ter Gracht die ons de weg toonde naar ‘De Rode Baron’ kamer. Deze comfortabel ingerichte vierpersoonskamer bestaat uit 2 aparte slaapkamers met tussendeur en dat vinden we als gezin altijd een grote troef! Daarenboven biedt de kitchenette – die jammer genoeg wel in één van de slaapkamers staat – de mogelijkheid om zelf te koken tijdens je verblijf.

Vooraleer ons klaar te maken om die avond op restaurant te dineren, gingen we op verkenning in de ruime tuin rond de gerestaureerde hoeve. Noa en Billie leefden zich uit op de speeltuin en de trampoline en zoals je kan zien op de video hieronder, kwam ook het kind in mij eventjes naar boven!

We geven ook graag een overzichtje van andere accomodaties in de Leiestreek.

♡ Diner @ Calavera

Dit restaurant is één van de 101 Coronaproof Leiespots waarvan je een overzicht vindt op https://www.toerisme-leiestreek.be/nl/leiespots-coronaproof.

Het unieke kader, de snelle en vriendelijke bediening nadat je je bestelling doorgeeft op een iPad, de heerlijke ‘casual foodsharing’ gerechtjes én – last but certainly not least – de binnenspeeltuin maken van dit restaurant een echte aanrader voor gezinnen. Gedurende de periode waarin de horeca nu even gesloten moet blijven, kan je er op donderdag tot en met zaterdag gelukkig wel terecht om tapas, streetfood en dessertjes af te halen!

Dag 2
♡ Acoekies

Ten gevolge van Corona werd er in de B&B Ter Gracht als alternatief voor hun uitgebreid ontbijtbuffet gekozen voor een lokale samenwerking met Acoekies. Naast de rijkelijk gevulde ontbijtmand die Bryan en ik kregen, was er ook voor de meisjes heel wat lekkers voorzien. Wij vonden het best gezellig om op de kamer te ontbijten met onze ‘bubbel’!.

♡ Provinciedomein en Brasserie Bergelen

We trotseerden – gelukkig tussen een paar zonnige momenten door – regen en wind om het Provinciedomein Bergelen te verkennen. Naast het speelbos en de leuke speeltuin was ons persoonlijk hoogtepunt de vogelkijkhut! We schuilden er voor de regen en hadden een prachtig zicht op de grote Bergelenplas. Noa en Billie keken geamuseerd toe hoe twee eendjes telkens opnieuw in het water doken en bovenkwamen met vis!

’s Middags gingen we ons opwarmen en lunchen in de Brasserie Bergelen op het domein. Na de lockdown kunnen jullie er opnieuw genieten van lekkere gerechtjes in een gezellig kader. Bij mooi weer lijkt het zomerterras van waarop je je kinderen in het oog houden terwijl ze zich uitleven op de speeltuin, een heerlijk plekje!

♡ Glowgolf

Vooraleer huiswaarts te keren, hadden we nog een leuke activiteit voor Noa en Billie in petto: Glowgolf. Met een lichtgevend golfballetje speelden we 15 holes tussen de indrukwekkende glow-in-the-dark ijslandschappen. De banen en obstakels die door de blacklights oplichten, maken er echt een bijzondere ervaring van! Met het gezinspakket dat wordt aangeboden, kostte deze leuke afsluiter van ons weekendje slechts 20euro. Op de terugweg naar huis bleven de meisjes er heel enthousiast over napraten.

Deze tweede staycation in de Leiestreek heeft ons opnieuw overtuigd van al het moois dat ons Belgenlandje te bieden heeft! In het voorjaar gaan we opnieuw coronaproof op verkenning in deze regio. In afwachting daarvan nodig ik jou uit om onze tips voor de regio in en rond Zwevegem te lezen op  https://exploretheworldwithkids.be/2020/08/12/staycation-in-de-leiestreek-zwevegem-%e2%99%a1/

Lees ook: