Een skivakantie… Ik reis echt heel graag maar van dat vooruitzicht werd ik niet warm… ! Omdat Bryan er jarenlang van heeft genoten, drong hij een beetje (veel) aan en dus reden we begin april naar Oostenrijk voor wat de eerste keer op de latten van Noa en Billie zou worden… Bij mij was het zo’n 25 jaar geleden en ik hield niet bepaald positieve herinneringen aan die sneeuwklassen over! Een vriendin van mij zei dat ze volledig tot rust komt tijdens een skivakantie. Als ik terugblik op de week die we met Intersoc doorbrachten in Bad Hofgastein zou ik het eerder een rollercoaster van emoties noemen…

Die rollercoaster begon nadat we geïnstalleerd waren in onze compacte maar praktische familiekamer en we samen met de andere gezinnen in ‘het skikot’ verwacht werden om ons materiaal te passen. Vier paar skibotten, skilatten, skistokken en vier helmen later liep ik daar een tikkeltje overprikkeld en nat in’t zweet buiten…

En dat was, toen de meisjes de ochtend nadien om 8u15 met een ontbijt achter de kiezen en in volledige ski-outfit verwacht werden, niet anders! Met een héél klein hartje heb ik Noa en Billie voor een hele dag skiles op de bus naar de piste gezet om zelf iets later bij de volwassenen aan te sluiten. Na ongeveer een kwartiertje kwamen we aan bij Ski Amadé, het skigebied met 760km aan pistes, waar het de volgende dagen allemaal ging gebeuren… Noa en Billie gingen in hetzelfde groepje beginners van start, ik sloot aan bij de groene groep met volwassenen die net als ik nog veel te leren hadden en Bryan gleed al meteen de rode en zwarte pistes af.   

Tot mijn eigen grote verbazing heb ik echt genoten van mijn eerste voormiddag les, het ging vlotter dan de avond voordien door twee mannen in de bar al lachend voorspeld werd. Toen het zonnetje er ’s middags doorkwam en we met zicht op de meisjes genoten van ons lunchpakket, werd het mij stilaan duidelijk waarom een skivakantie zo populair is… Na een warme maaltijd stonden Noa en Billie opnieuw twee uur op de latten: we zouden het hun niet nagedaan hebben! Bryan en ik kregen een paar uurtjes rust vooraleer hen op te wachten aan de bus. Ik was zo opgelucht dat daar twee vrolijke snoetjes van afgestapt kwamen! Oef…, ze vonden het leuk en ik ook!

Tijdens de daaropvolgende dagen verliep niet alleen de ochtendrush steeds vlotter, de meisjes boekten – uiteindelijk elk in een ander groepje met leeftijdsgenoten – ongelooflijk veel vooruitgang! De vrijwillige skimoni’s van Intersoc en die van de lokale skischool begeleidden hen met veel liefde van het onzeker schuifelen op de latten tot het naar beneden skiën alsof ze het al jarenlang deden. Tussendoor was er ook tijd voor andere sneeuwpret!

Toen ik de tweede dag mocht aansluiten bij de groep van de betere beginners, was ik stiekem super trots! Ik showde mijn ‘skikunsten’ aan Bryan die duidelijk niet verwachtte dat het zo vlot zou gaan en toen… toen kwam dag drie van onze skivakantie. Een dag die ik me nog lang zal herinneren als de dag waarop onze Deense skimoni Christian besloot om voor het eerst een ‘blauwe’ piste met ons te doen…

Ik kreeg al hoogtevrees in de lift naar boven, verloor een skilat bij de eerste afdaling die achteraf gezien ROOD bleek, had zóveel schrik om door een verkeerd manoeuvre in de afgrond te belanden, kon mijn tranen niet bedwingen na een paar valpartijen en besloot uiteindelijk om op mijn poep naar beneden te glijden… En dat allemaal onder het toeziend oog van mijn groep, mensen die ik nog maar net kende maar gelukkig heel begripvol reageerden. Ondanks hun aanmoedigingen, zal het u niet verbazen dat ik het nadien wat rustiger aandeed. Ik was wat vaker terug te vinden in Alpentherme Gastein, het wellnessparadijs op wandelafstand van het Intersoc Hotel Astoria.

Mijn hart en dan vooral het grote stuk ervan dat toebehoort aan Noa en Billie, werd tijdens deze skivakantie echt op de proef gesteld! Maar het liep vooral over van trots toen ik hen tijdens het wedstrijdje slalom naar beneden zag glijden om nadien met blinkende oogskes hun medaille in ontvangst te nemen. Benieuwd naar de videobeelden? Neem dan een kijkje op ons Instagramacccount!

Een skivakantie… als het van de meisjes afhangt, wordt het een jaarlijkse traditie! Eéntje waarin ik me ondanks alles helemaal kan vinden. Overdag skiën in een prachtige omgeving, s’ avonds uw beentjes onder tafel schuiven. Om dan met een rondgegeten buikske en in het gezelschap van uw vriendjes naar de show van de clowns Petoet en Prullemie te gaan kijken: zeg nu zelf…!

Wil je graag op zomervakantie met Intersoc? Onze ervaringen in Zinal en Flims lees je hier!

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *