Wat mij typeert? Veeeeeel hooi op mijn vork nemen! Het steeds opnieuw aangaan van nieuwe uitdagingen die ik tot een ‘perfect’ einde wil brengen… Zo greep ik recent de kans om in het kader van mijn hoofdberoep een nieuwe functie uit te oefenen als coach van onze recruiters. Daarnaast bouwde ik mijn eigen praktijk als kinder-en jongerenpsychologe uit en plaatste ik mijn Blog online tijdens de lockdown. Ik volgde gedurende 3 maanden ook een online programma dat mijn voedingsgewoonten en bijgevolg mijn lichaam drastisch veranderde en legde me met hart en ziel toe op de samenwerkingen die ik op Instagram aanging met bedrijven.

Wat ik hierbij uit het oog verloor? Mezelf!

Ik stak het nooit onder stoelen of banken dat ik al even in therapie ben. De gesprekken over mijn ouders die na 30 jaar huwelijk besloten te (vecht)scheiden, het gebrek aan zelfvertrouwen dat gevoed wordt door mijn perfectionisme, het belang dat ik hecht aan wat anderen van mij denken, mijn rol als mama,… zijn een deel van mijn leven geworden dat ik op dit moment nog niet kan wegdenken!

Een tweetal weken geleden vertelde ik mijn therapeute Sara dat ik regelmatig werd overvallen door een benauwd en onrustig gevoel. Vaak op momenten waarop ik het gevoel heb de controle over een situatie te verliezen en niet alle puntjes van mijn eindeloos To do lijstje ‘perfect’ kan afwerken.

‘Hoe gade gij dat in de toekomst allemaal blijven bolwerken?’.

Met die vraag legde mijn therapeute de vinger op de wonde… Ik neem teveel hooi op mijn vork! Ze benoemde wat ik al langer aanvoelde en onderdrukte. Want ik ga geen enkele uitdaging aan om ze niet tot een goed einde te brengen, laat staan om op te geven!

Na ons gesprek nam ik op professioneel vlak een vrij drastische beslissing. Mijn praktijk gaat dicht! Misschien voor heel even, misschien wel om nooit opnieuw open te gaan…

Het zal een aantal onder jullie ongetwijfeld verbazen dat ik net hetgeen ik op zelfstandige basis uitoefen, stopzet en ik begrijp die bedenking. Alleen ervaar ik – hoe contradictorisch dat ook mag klinken – op dit moment een grotere vrijheid in het uitoefenen van mijn hoofdberoep als bediende bij QIS Jobs

Ik heb het geluk deeltijds te werken van waaruit en wanneer ik dat zelf graag wil. En dat is goud waard voor datgene dat me het allerdierbaarst is: mijn gezin! Of ik op financieel vlak ga moeten inleveren? Dat spreekt voor zich… Maar de extra momenten die ik door het nemen van deze beslissing ga kunnen doorbrengen met Bryan, Noa en Billie zijn me zoveel meer waard! De eerlijkheid gebiedt mij ook te zeggen dat ik de laatste tijd steeds vaker het gevoel had niet voor mijn cliënten te kunnen of zelfs te willen zorgen. Omdat ik zelf tegen mijn grenzen aanbotste…

‘Wanderlust’

Dat we er met ons gezinnetje graag op uittrekken, zal geen van jullie verrassen. Die ‘wanderlust’ maakt ook deel uit van de redenen achter deze weloverwogen beslissing. Ik geniet ervan om onze avonturen via ‘Explore the world with kids’ (https://www.instagram.com/explore_the_world_with_kids/) met jullie te delen en jullie vragen over het reizen met kinderen te beantwoorden. Een passie waar ik in de toekomst graag nog vaker de tijd voor wil nemen.

Laat mezelf en de zaken waarvan ik echt geniet net zijn wat ik vanaf nu minder uit het oog wil verliezen. En dus deed ik – met een bang hartje – net het tegenovergestelde van wat mij typeert: ‘Dropped a little hooi off my vork!’

Ben je nieuwsgierig naar onze avonturen in eigen land? Neem dan zeker een kijkje op: http://exploretheworldwithkids.be/2020/06/26/treelodge-back-to-basics-in-een-bijzondere-boomhut en http://exploretheworldwithkids.be/2020/08/12/staycation-in-de-leiestreek-zwevegem !

6 Reacties

  1. Ik denk dat dit een goede beslissing zal zijn, Je gezin en familie horen sowieso op de eerste plaats en liefst van al met een mama die zich gelukkig voelt. De kinderen voelen het als het minder gaat en al die zorgen hebben ze in hun jonge leven nog niet nodig. Sta voor 100% achter je beslissing en geniet weer wat meer van je gezinnetje. Het is een moedige beslissing. En dat financiële, qualitytime met je gezin is zoooo veel meer waard!

  2. Goeie beslissing, vooral omdat het JOUW beslissing is 😉 niet te veel nadenken over wat anderen over je vinden, ( is wel altijd makkelijker gezegd dan gedaan 😅) succes met alles en geniet ten volle vancde extra tijd met je gezinnetje, het gaat ook allemaal zo snel en de kinderen worden veel te snel groot. Succes & veel geluk 🍀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *